用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 KM 2010-11 K1 PM 家長閒談
go

KM 2010-11 K1 PM 家長閒談 [複製鏈接]

轉番過黎再傾先!

各位K1 PM班既家長好呀!

我囝囝係C班 Adrian
   0    0    0    0

醒目開學勳章

Hello, 我仔都係C班 Marcus (我細仔都係叫Adrian), 今日方老師話佢係香蕉組喎, 我再問Marcus, 佢話仲有apple同grape group.  不過佢淨係講左同劉梓樂同組, 其他唔知喎, 比佢激死

家中放的那本---唱遊100分
唔知大家有無睇到,我唔識唱d歌喎,咁點同阿仔係屋企唱?

好似唔見A班同學仔?

我又過嚟湊熱鬧先~

B班 子澄 ashley

醒目開學勳章

好似教左第2首歌仔啦. 阿女自己唱.....
我家有具玩具琴, 都可以彈下d音, 不過阿女就好享受自彈自唱..... 我就

原帖由 Dorisdoris 於 10-9-16 07:50 發表
家中放的那本---唱遊100分
唔知大家有無睇到,我唔識唱d歌喎,咁點同阿仔係屋企唱?

好似唔見A班同學仔?

醒目開學勳章

原帖由 babellt 於 10-9-16 10:05 發表
好似教左第2首歌仔啦. 阿女自己唱.....
我家有具玩具琴, 都可以彈下d音, 不過阿女就好享受自彈自唱..... 我就

係呀, 我仔好鐘意唱歌, 佢教我唱囉, 都試過彈d音出來一齊唱

想問下邊位媽咪參加左家長義工呀, 今年我第一次參加, 唔知會唔會好忙o既呢

醒目開學勳章

Doris,

Cecilia 是否無讀KM ?? yes.
去咗KV & SC... very buzy... i think my girl miss her very much... 真係想約佢飲茶.有冇興趣?

醒目開學勳章

rabbit 組應該仲有至少2個同學仔喎. 等我問下阿女先..
Mrs U, 很高興同你一組呀.  

Bear : 子澄 , Ian, Rainbow,Tiffany,Chris, Eric, Jaden
Rabbit: Heidi, Hugo, Torrence, ching

醒目開學勳章

上年只要做3次,就有服務獎(比家長),唔係比你個小朋友. 我今年都有參加.知多d 好d.... 話哂我想細佬一齊讀...    唔知有冇 so呢??

原帖由 LMCK 於 10-9-16 10:17 發表

係呀, 我仔好鐘意唱歌, 佢教我唱囉, 都試過彈d音出來一齊唱

想問下邊位媽咪參加左家長義工呀, 今年我第一次參加, 唔知會唔會好忙o既呢 ...

原帖由 babellt 於 10-9-16 10:42 發表
Doris,

Cecilia 是否無讀KM ?? yes.
去咗KV & SC... very buzy... i think my girl miss her very much... 真係想約佢飲茶.有冇興趣?

My boy also miss her very much la....真係想約佢飲茶,有興趣再約...

Ian 媽,
我地是否有個朋友仔Nathan 媽 (Joey)?

醒目開學勳章

原帖由 babellt 於 10-9-16 11:02 發表
上年只要做3次,就有服務獎(比家長),唔係比你個小朋友. 我今年都有參加.知多d 好d.... 話哂我想細佬一齊讀...    唔知有冇 so呢??

...

我唔多唔少都有呢個諗法, 但其實都好想知多d阿大仔o係學校的情況, 上年已經想參加, 但當時細仔剛剛出世怕抽唔到時間, 之後中途想加入, 但話已經夠人, d家長真係好熱心

原帖由 LMCK 於 10-9-16 10:17 發表

想問下邊位媽咪參加左家長義工呀, 今年我第一次參加, 唔知會唔會好忙o既呢 ...

唉!佢肯教我唱就好啦!等我今晚攞個玩具琴問吓Hugo,試吓彈d音出來一齊玩先....

醒目開學勳章

咁你細仔n1, 大仔就k2.. 對嗎 ?
我細仔n1, 大女就k3..唉....有排捱...揀小學仲煩.....

原帖由 LMCK 於 10-9-16 12:55 發表

我唔多唔少都有呢個諗法, 但其實都好想知多d阿大仔o係學校的情況, 上年已經想參加, 但當時細仔剛剛出世怕抽唔到時間, 之後中途想加入, 但話已經夠人, d家長真係好熱心 ...

醒目開學勳章

原帖由 babellt 於 10-9-16 13:46 發表
咁你細仔n1, 大仔就k2.. 對嗎 ?
我細仔n1, 大女就k3..唉....有排捱...揀小學仲煩.....

YES, 其實原本都應該係K3同N1的差距, 大哥係超大仔, 佢06年12月的, 全班最大係佢, 陪上堂果兩日, 我發覺好多時都係佢帶頭曳, 影響埋其他同學:hehehe: :hehehe: 我已經日日都訓示佢, 叫佢要做GOOD BOY, 佢GOOD, 其他同學都GOOD.  

唉, 小學又要煩過呀, 我都好D, 兩個男仔, 細佬可以跟哥哥條路, 一仔一女會麻煩小小, 如家姐讀女校, 細佬要再諗過.

醒目開學勳章

我諗我會係咁... 唔想因細佬, 而放棄家姐的權利.  我應該會係34/31 net.(未搬, 打算搬).. 無論是女校或男女校, 都崩頭.

"一仔一女會麻煩小小, 如家姐讀女校, 細佬要再諗過."

原帖由 babellt 於 10-9-16 10:54 發表
rabbit 組應該仲有至少2個同學仔喎. 等我問下阿女先..
Mrs U, 很高興同你一組呀.  

Bear : 子澄 , Ian, Rainbow,Tiffany,Chris, Eric, Jaden
Rabbit: Heidi, Hugo, Torrence, ching ...

nice to meet u all here!

我個女成日上堂訓覺, 好易認, kaka~佢果組小朋友應該個個都知!

我都參加了義工隊, 係咪好多機會大家會見面呢?

得巴:

謝謝你幫我哋搬黎新樓

]

醒目開學勳章

Rabbit 組加埋Issac, 唔知仲有邊個呢 ?? Doris, 有冇新發現??

Rabbit: Heidi, Hugo, Torrence, ching, Issac.

Mrs U, 阿女點解會成日上堂訓覺?? 我現在要小女10pm上床, 展轉反側都要10:30才可入睡.  早上7/8am起床, 早餐過後, 9am 再睡直至10:30/11am左右.

醒目開學勳章

早呀...littlepig!!!  

我都想join. 大家有冇club house book 啊 ?

Doris,

係啊!就係Joey我先識你架.

原帖由 Dorisdoris 於 10-9-16 12:53 發表

My boy also miss her very much la....真係想約佢飲茶,有興趣再約...

Ian 媽,
我地是否有個朋友仔Nathan 媽 (Joey)?
‹ 上一主題|下一主題