用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: clarachel
go

08-09 K2L [複製鏈接]

子瑜剛剛開生日會,咁我地咪可以藉此機會聚一聚,讓大家互相認識!
原帖由 EunisWong 於 08-11-21 17:04 發表
各位媽媽, 你好,

我們打算在12月7日為子瑜開生日會, 並且誠意邀請K2L之同學仔參與, 但因子瑜不能說出同學仔之中文名, 我希望盡量無寫錯, 更希望到時見到你地, 可以聚一聚及見下面.

子瑜媽媽

Angela ...

詩樺收到啦!多謝哂!因為未有時間覆你,唔好意思,我們都會來的,可唔可以預我們四個人(2A+2C)?不過唔係咁熟路,到時可以問你嗎?
到時見啦!
原帖由 EunisWong 於 08-11-27 10:08 發表
請問你們收到邀請卡嗎 ?

我已於星期一叫子瑜給同學仔, 謝

Angela

Angela,
但係如果我們係車來,咁係咪可以有停車場?
原帖由 EunisWong 於 08-11-27 16:37 發表
詩樺mama,

多謝你一家來, 如你搭 MTR, 在藍田站下車, 到時我再約埋同學仔一齊上. 子瑜在家也有提詩樺及其他同學仔.

紀穎都會到, 到時見.

Angela ...

我都見到佢地d功課真係深左好多,而且仲比grade,所以真係要加倍努力啦!聽講好似話19號會有assessment潻!大家要加油啦!

原帖由 EunisWong 於 09-1-9 12:33 發表
[quote]原帖由 BB927 於 08-12-8 21:39 發表
Thank you very much.

新的一年, 祝各位大人, 小朋友身體健康, 事事如意.

我希望盡快發回子瑜生日會相片給你們, ...

各位,新的一年祝大家萬事如意,身體健康,小朋友聰明伶俐,健康活潑!
番學詩樺就要預備show and Tell啦!春天的題目都幾抽象,所以都唔知點同佢預備!惟有讓她帶 點自由發揮!
今日老師派左下學期d字卡,見到有d字都真係幾難,唔怪得知升上小學後他們的根基都好穩陣啦!

紀穎媽媽,唔該哂你!我都比左詩樺一盆假花做道具,希望她可以識講啦!
原帖由 Rxsophia 於 09-2-16 17:02 發表
紀穎在上學期做佐show and tell,題目都係秋天,我都用一些圖片or物件來教她講,返嚟D平語都ok,詩樺媽你可以試下。
子瑜媽紀穎之前放christmas hoilday 都係咁,後來有一次我帶她返學,見到miss lee 佢都話紀穎仲係好以放更假咁 ...

好耐無係到傾計啦!係咪大家都好忙呢!

係四月五號詩樺會開個生日會,想請大家一齊來玩,都好耐無見大家,希望到時你地都可以來到!今日詩樺番學校會派邀請卡給各位小朋友,唔知係咪安全派到各位仔仔女女的手上,如果派漏左,記住講比我聽呀!

子瑜媽咪: 唔梗要啦!我地會等埋你地再一齊玩,多謝你地!到時見啦!
原帖由 EunisWong 於 09-3-19 16:36 發表
詩樺媽媽,

子瑜收到你的邀請卡, 佢好開心, 多謝, 4月5日, 因子瑜下午2:45 PM先放學, 所以, 我地會遲D到, 希望3:30 PM會到倒, 請預埋我地, 謝謝
到時見BYE

ANGELA ...

真的很多謝哂你地參加這個生日會,令詩樺擁有一個非常難忘及快樂的生日會!
原帖由 ColeCole 於 09-4-5 23:18 發表

Hi Naomi's mom,

This is Nicole's mom.  Sorry to call you so late tonite.

Thanks for the invitation & Nicole really enjoyed it.

Will call u later for the pick up of the camera & jacket.

Have a ha ...
‹ 上一主題|下一主題