用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家對劍鳴有什麼comment?
樓主: camillehui
go

大家對劍鳴有什麼comment? [複製鏈接]

請問你個仔點番學?  搭校車定自已去?  TKO 番KlnT 小朋友會唔會好辛苦

原帖由 cycream 於 11-1-10 15:52 發表
belle2009:  阿仔之前係tko讀 greenville,讀咗1個月.

馮師奶: 講story係英文. 問小朋友就唔記得.

35分鐘都ok wor~  想請教你當初有無考慮學之園?

原帖由 cycream 於 11-1-10 17:32 發表
snow228: 我個仔係搭校車. 早上8點25分係屋企樓下上車(9點上堂). 中午12點40分到屋企(12點放學). 我有跟過佢搭校車,其實都唔係太辛苦. 早上都算好快(35分鐘), 放學兜去日出康城就用多d時間, 放學阿仔會係車瞓教,到屋 ...

係.  你個仔好勁, 細b 都甘叨.   甘你地平時係咪同佢講開英文同國語, 所以有甘多英普offer?

原帖由 cycream 於 11-1-10 18:15 發表
Snow228: 我阿仔有考學之園(日出康城),不過係waiting list. 我今年同阿仔再考k1, 有英普班offer, but因為km讀緊加上sc收咗都係英普,所以唔會register. 有朋友既小朋友讀日出康城但quit咗, 因為佢覺得臭味問題嚴重.  ...

回復 1# kristinecheng 的帖子

你有hkps 係手, 還會考慮KM and LH?

去到又要排隊, 又要等, 又唔知洗唔洗日曬雨淋, 我係你就休息多d, 無謂甘辛苦, 為左有更好offer 就話博一博者, 呢個"親子活動"都幾辛苦, 小心身體呀

sorry 我也冇意冒犯你, 我只是關心一個就快生的大肚婆, 就是這樣沒其他用意, 自已也做過大肚婆, 明白, 任何事都比不上肚內的孩子重要, 我只是怕人多影響你, 你去不去也不會影響其他人取錄機會, "多你一個唔多, 少你一個唔少"

回復 2# Cutemom0808 的帖子

點解細b 考k1 有好多好處?  你係咪指有機會考二年今年唔得出年做超大b, 定係學校出d 題目會易d 就番細b 呢?
‹ 上一主題|下一主題