用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 stafford, york, SC, KV 你地會點選?
go

stafford, york, SC, KV 你地會點選? [複製鏈接]

agree with you...我囡囡係KV讀K1,本來預要"惡補"英文,但返咗兩個多月學,發覺KV都有教d英語對答,e.g. can you walk/sing/dance...佢會答yes, i can walk/sing...真係有d意外!
唔係話好好,只不過呢處forum太多人講KV冇英文,令到好多家長先入為主,其實KV只係冇net teacher啫...
叧外樓主的問題...其實每個家長要既野唔同...以我為例,我就揀咗KV,因我太多同事既小朋友學咗英文而唔鍾意中文,我本人亦認同英文比中文易學...所以揀KV再同佢响外面學phonics...
原帖由 bvei 於 09-11-6 16:16 發表
我有朋友的女女在kv讀, 我唔覺得佢英文差喎, 至於話要狂補, 我諗未免誇大左, 講開補習, 我自己個仔係某國際學校學英文, 佢地都有好多sc既學生嚟補, 所以我認為你只可以話kv係輸在冇NET, 但唔至於差囉..

...

native speaking teacher
原帖由 helloting 於 09-11-6 15:34 發表
咩叫NET TEACHER!!!
‹ 上一主題|下一主題