用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 今日結果--接受中
go

今日結果--接受中 [複製鏈接]

mybabynbaby,

其實語言治療師都話OK, 點解醫生會覺得你呀女想講野既程度都幾嚴重?

原帖由 mybabynbaby 於 10-8-11 18:12 發表
今日見左一朝4個鐘, 真係好累, 佢見語言治療師都OK, 有時都肯講下野, 不過去左醫生個PART可能已經玩左個幾鐘, 又加埋早起, 真係好差, 再加埋個醫生都幾惡下, 呀女坐左15分鐘已經話要"揹書包",見完之後話佢都係懷疑自 ...

其實我想知道, "不為也, 非不能爾", 咁係唔係都算自閉. 我覺得你個女會答語言治療師, 雖然要用野食, 但已證明佢係識答, 有能力答, 只不過要有d好處先肯睬人, 否則的話你俾乜佢佢都唔識so你. 我可能自己在找藉口, 但每個人都有自己性格喜好, 我有時都會唔鍾意同某某人講嘢, 咁咪唔睬佢籮, 或者呢一刻唔想做, 咪唔做籮, 但唔代表我唔識, 呢個係我性格問題, 是我比較自我, 唔係我能力問題, 所以其實我算唔算自閉?! 我真係唔知!

原帖由 mybabynbaby 於 10-8-19 09:44 發表
因為我個女一0的都唔想應醫生, 因為一早就見左個語言治療師先, 玩左個幾鐘,都係問佢呢樣咩呢, 咩野要黎做乜, 佢都肯肯地答, 不過呢個語言治療師肯用野食引我個女再講多0的野, 而醫生個邊, 可能已經好累, 我個女坐左5 ...
‹ 上一主題|下一主題