用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 41 網 2 綫小學
go

41 網 2 綫小學 [複製鏈接]

其實樓主開呢個帖想問咩?
係41網如果仲好天真咁諗分一線, 二線, 三線學校咁排位, 我只可以講, 天佑樓主了....
41網呢幾年, 已經變到入唔到第一就入孖寶, 或者去求籤, 仲分一線二線? 唔好咁天真以為"二線"會少人爭囉. 如果少人爭既係二線, 咁係41網應該係得樂善堂同耀山
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

lhingw 發表於 14-8-5 22:41
多謝你寶貴意見,就係知道呢個網學位緊張,更加想瞭解多些,希望可以安排得更好。跟據你這樣說,如果第一位 ...

只要你唔係非君不嫁, 唔選那些有強國大媽, 或者借地址嚟抽個D學校, 機會都係高既
只不過, 放第二個間真係唔好諗住有機會(起碼嚟緊2,3年都會係咁).

另一個現實係, 依家唔只41網係咁囉
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

kktsa1 發表於 14-8-6 12:24
男仔:Ls, 新舊華德,九官,基華!top 3 choice 內排位, 其他不用揀!
你講真定講笑? 你叫人咁排, 唔中第一就入硬孖寶, 或者過隔離區求籤

manmanchubb  諗諗咩用意  發表於 14-8-6 15:48
‹ 上一主題|下一主題