用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今期 Kiss 介紹York
樓主: fredachowct
go

今期 Kiss 介紹York [複製鏈接]

YORK幼稚園全部係小班教學(少於20人), 咁老師先可以專注自己班小朋友的進度!!  我仔仔有來年AM國際班OFFER, 但可以講的是, 得來不易!! 考試內容唔係咁簡單, 我仔仔PASS咗真係佢自己叻仔!! 考試過程中全部用英文對答, teacher 指住個圖問圖中有什麼, 記得仔仔要答有飛機, 輪船, sky, ocean...另外記得問圖形加顏色, 最深刻係我當時才知道我仔仔識得oval, purple, black, triangle....  眼見其才2組小朋友都答不出來.....但要讀這間學校的最大掙扎係, 佢實在太貴, 學校加車費加雜費, 大約都要6千一個月, 但到K2, K3 加埋課外活動, 尖子班, 我朋友個仔剛畢業, 佢話要萬一蚊一個月呀...... 我仲有個細仔呢, 點應付呀>>>>>>

回復 karinepig 的帖子

我仔仔係國際班, 面試全程英文! 而問家長, 就會視乎家長講什麼語言, 我就用番廣東話, 但我見有家長係講普通話的!!

yes!! 當日交留位費時比的!!
‹ 上一主題|下一主題