用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 ...
樓主: 月兒
go

第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 [複製鏈接]

Re: 第一個登陸"協和小學家長分享"!

月兒及各協媽,

我地下協連通告都出左,
點會唔係真呢!!
我都覺得佢地D程度低,
好多次派回來的WORKSHEET測驗及考卷,
同出面D較好水準學校跟本係低,(如油天)
但亞女讀得好輕鬆.
咁我應該同佢轉間深既定原校繼續上,
定或是KEEP住BAND1成績上好!!!
同埋讀唔到英中是否就等於無前途呢~~!!
本人只唯有打好佢個底,
我同老公都只在孚她是否讀得開心,
不需太大壓力......開開心心咁成長   

maku 寫道:
carollam310

我收到通知女女被編入1t 班, 同時信中提到2010年九月起將與銘賢脫勾.     

我想請問你, 那一間校服好些, 金龍/德信呢?
謝謝

即是我女依家果班,
歡迎你加入呀!!   
記住開學幫亞女查定防蚊膏!
同埋你試吓去旺角中興百貨,
佢地好似係平D的,
質料都OK呀!!
D服務仲好有禮貌呢!!

大頭玲 寫道:
咁多位協和家長好!

請問是否歡迎新家長加入?  我個仔會今年9月入下午校讀, 應該係1w班, 唔知????!!!!
1) 有 冇校車/保母車到 將軍澳?
2) 多唔多功課及課外活動?  (我個仔好懶功課)
3) 小朋友開唔開心?

協和d小朋友幾好禮貌, 說話大方又唔膽怯, 給我地註冊當日ge印象好好,  不過校舍比較舊左d!

請指教!

你好!歡迎你們加入協和,
總括來講,我女讀得好開心.
亦認識左好多新同學,
老師當然有好有唔好,真係很個人的.
校長係一個和藹可親,但又有小小姿柔lo.
你有不滿佢會聆聽,但始終是一間津小處處有很多制爪...

學校好多通告及活動比賽(一日起碼收一至兩份)
而欠多過5次功課就會見家長,
想找老師~可致電校務處或在手冊欄通訊,
老師實覆你既!!

學習方面,你地留意吓新生家長會有講呀!!
小一有3測3考(全部計分按%)
~平時好多小評估會通知家長的,(亦計分...計到我都好小理)
講真學carolma話齋,依個時代讀書邊個無壓力.
其實小朋友只要平時上堂留心,
功課/測/考,都好難會難倒他們.
因學校不會點出刁鑽問題.

yanyanangle 寫道:
hi!各位好 好耐無同你哋傾計,有無掛住我呢!
聽日係父親節,祝各位bk父親大人
"父親節快樂!"   

yanyanma,
你過番去part 2 傾la!按此
‹ 上一主題|下一主題