用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 ...
go

第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 [複製鏈接]

第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1

I'm the first one arrive!

[size=small]update on 20-09-2004
月兒 - 上午2年級(囡囡)
cherryma - 上午4年級(囡囡)
Amycoco - 上午4年級(姨甥女)/上午1年級(姨甥)
謙媽 - 上午1年級(仔仔)

jjmama - 下午2年級(仔仔)
long_long - 下午1年級(囡囡)
carollam310 - 下午1年級(囡囡)
三座師奶 - 下午6年級(仔仔)/下午3年級(仔仔)
Jason_Mum- 下午2年級(仔仔)

如有錯漏,請多多包涵!
[img align=left]http://www.animeplanet.it/Mahou%20no%20Tenshi%20Creamy%20Mami/2.jpg[/img] 書蟲窩

Re: 第一個登陸"協和小學家長分享"!

Although my daughter just K1 now, will plan to apply in 2006, and I am graduated from Heep Woh (PM), so like to know more.

Nice to meet all of you.

不如做個統計:

月兒 - 上午1年級(囡囡)
cherryma - 上午3年級(囡囡)
Amycoco - 上午3年級(姨甥女)/上午1年級/9月(姨甥)

jjmama - 下午1年級(仔仔)
long_long - 下午1年級(囡囡)/9月
carollam310 - 下午1年級/9月(囡囡)
三座師奶 - 下午5年級(仔仔)/下午2年級(仔仔)

醒目開學勳章

係咪上下午校都得呀?我女9月先升上協和下午,提早走入黎報名得唔得呀?你地講多D協和既野我知啦,我好想了解下學校呀,例如:程度深淺,老師有冇愛心.小朋友讀得有冇壓力,開唔開心咁..........唔該o丫~~~

cherryma 寫道:
不如做個統計:

Hi everyboby,

Amycoco - 上午3年級(姨甥女)
                 上午1年級(姨甥女的細佬)(今年9月返學)
cherryma你囡囡有沒有做糾察呀! 我姨甥女有呀!

[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

amycoco,

佢都有呀, 不過唔知選唔選到.

dear cherryma,

我姨甥女話比我聽佢係後備, 但在8月27日要返學舉行回議呀! 你囡囡有沒有參加暑期活動, 她參加Q版漫畫和澳數呀!
amycoco,

佢都有呀, 不過唔知選唔選到.
[quote]

[/quote]
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

cherryma,
小女讀上午一年級!
月兒
不如做個統計:

Amycoco - 上午3年級(姨甥女)/上午1年級(姨甥)
[img align=left]http://www.animeplanet.it/Mahou%20no%20Tenshi%20Creamy%20Mami/2.jpg[/img] 書蟲窩

amycoco,

乜野叫做澳數呀? 囡囡報了社區中心及工會的暑期活動, 沒有報學校的. cherry都係做後備咋.
amycoco 寫道:

我姨甥女話比我聽佢係後備, 但在8月27日要返學舉行回議呀! 你囡囡有沒有參加暑期活動, 她參加Q版漫畫和澳數呀!

醒目開學勳章

全部都係上午架 ,點解冇下午校既媽咪入黎既?

Dear cherryma,

澳林匹克數學係學校的暑期班, 希望她們有機會在8月27日能夠認識呀! 你囡囡會唔會返去!
amycoco,

乜野叫做澳數呀? 囡囡報了社區中心及工會的暑期活動, 沒有報學校的. cherry都係做後備咋.
[quote]
amycoco 寫道:

[/quote]

Dear all

Please count my daughter in pm sessions.

Nice to meet you everyone.

long_long

long_long,

妳囡囡讀幾年級呀?
long_long 寫道:
Dear all

Please count my daughter in pm sessions.

Nice to meet you everyone.

long_long

amycoco,

佢話唔知8月27日要返學開會喎   
amycoco 寫道:
Dear cherryma,

澳林匹克數學係學校的暑期班, 希望她們有機會在8月27日能夠認識呀! 你囡囡會唔會返去!

cherryma,

這張通告在6月24日派, 你囡囡沒有收到, 我姨甥女話正選和後備都收到.

Hi, all mothers,
我都來報到. 我的仔仔現在讀下午校一年級.

For the PM classes ~~ I, G, W, T, S, L

I -- In
G --- God
W --- We
T -- Trust
S -- Serve
L -- Love

That is " In God, we trust, serve & love."

dear cherryma & amycoco,
請問你們有冇買到"英文科隻互動光碟",
我想要2A&2B或以上級別的,
如有請pm我,
thanks!
月兒

月兒,

我無買呀, Sorry幫妳唔到.
月兒 寫道:
如有請pm我,
thanks!
月兒

唔好意思,遲到    ,因為不是天天有時間上網,現在來報到,

我兩個兒子都是讀下午校的

Dear 月兒,

我姨甥女有買, 你如果有需要你通過我.
月兒 寫道:
如有請pm我,
thanks!
月兒
‹ 上一主題|下一主題