用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 delete
go

delete [複製鏈接]

mymelody0701 發表於 16-5-23 16:39
玫小課程確實吸引、小班教學、語境也好,可惜往績不佳,如在其他區還好,可惜灣仔區的小學太強,又被玫中拖 ...
玫中有乜可能拖累玫小吖....自己識跳船嫁嗎....唔係一定要上玫中條船~~~

引用:Quote:mcl203+發表於+16-5-23+17:42+玫中有

原帖由 hkpapa852 於 16-05-23 發表
喂! 唔好咁啦! 俾多人個籍口人賴吓啦!
我見D B1A直中都有直小生跳糟,边有咁多拖累,估下乍

引用:Quote:mcl203+發表於+16-5-23+17:59+我見D+

原帖由 hkpapa852 於 16-05-23 發表
你係都話人地多NCS,咁NCS又未必同仔咁認真去考Pre-S1,結果咪......
我識有小朋友係玫小讀,某次某場合見面傾開,佢話無計啦派得差,都知要P4前跳船,所以我先明明地可以跳船避避

引用:回覆+hkpapa852+的帖子 我同事上年就為左

原帖由 kufubaby 於 16-05-24 發表
回覆 hkpapa852 的帖子

我同事上年就為左玫幼放棄九龍禮賢, 佢係女來既。請問有無揀錯呢?
玫小呢2年計埋直資,升英中約35%,只剛達B1 33.3%標準,同區寶小係50%, 自行判斷吧~~~

玫小若能P6排頭位,係有D優勢,女仔B1位多, 贏校網~~~

玫小升中有個pie chart...睇下D畢業相可以估到下D畢業人數

只要學生有畢業...即係代表已被計算在pie chart...應包括往外地升學
中學是否往外地升學...應同派位和pie chart數據無關吧

若係因諗住去外地升學...而hea讀hea考 PreS1...就真係無計了...師兄姊成績師弟妹受 ~~~
‹ 上一主題|下一主題