用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 2007年9月入讀KTS 小二ge靚媽靚爸請入黎
樓主: Huisys
go

2007年9月入讀KTS 小二ge靚媽靚爸請入黎 [複製鏈接]

hhkk,

係呀, 但我都有同个司机爭取 ?拒載

唔知其她 mami 点呢?

nice 1314,

Wa, 你個行程都好堅 wor, 我唸, 如果自己一個人, 不如去做個facial (雖然好多年冇做), 或食下野先走 loo,

個司机我最初都有D同情他, 8 号風球揸車又真係幾咩 ge, 但如果拒唔車我, 我就唔知点, 同D人迫到變夾餅

原文章由 nice1314 於 07-8-10 19:09 發表
美菜子.
你好堅呀

個司机同我講: 係公司要佢地交車, 因冇保險,他做是打工, 同我一樣, 日租300+,  咁我話: 点解街上ヌ有甘多的士呀, 他說: 個d係自己車(老世), 揾命搏, 所以要擇客

原文章由 heiheikeikei 於 07-8-10 20:35 發表
佢地最慘好似係8 号風球出車有事保險唔賠第三保...

mp,

有句說話唔知合你心情否?

<天下嘅烏鴉一樣黑> 講就天下無敵,做就有心無力吓話 (講嘅係教仔上,各老爺息怒

原文章由 cheungmp 於 07-8-10 23:24 發表
唉~~~放暑假大曬咩~~

我真係好唔開心....
我老公又話唔好對阿仔咁鬆, 要嚴d.....
但係我嚴佢又話我惡~~~
佢就咩都唔理....自己睇電視瞓覺~~~
衰人就只有我做 ...

我囝都掉了下面一隻, 還有一隻很鬆, 食野都痛, 但硬係唔出來, 在同時ヌ有兩隻恆齒已出了大半隻 (即同一時間有4隻下門牙)

mp, ttmm,

你是否講海灣歺厂呀?

食翅:新陶陶(氹仔個間) 定六棉 呀?

年幾前去, 乞了 沙利文,D蝦, 非卅 雞及木糠布甸超正--入口即溶

mp,

冇去睇牙e 呀, 我想舊牙自動会掉的, 後面新牙識走位 ga la

hhkk,

你嘅 training 係好得, 好似老細對員工咁, 出完reminder or warning.....都唔得....就.....即炒!

hs,

我宜家嘅BK time 唔fixed ga, 早到5-6 a.m.(天光) 夜至4-5 a.m. (等天光)

原文章由 heiheikeikei 於 07-8-14 11:38 發表
小桃,

1. 佢唔會打比人去confirm. 因為佢要面!
2. 我了解佢,佢亦了解我。佢會信我. (PS: kk 8月31日返學0添呀)
3. 佢識睇月曆, 咁幾時要返學一定係佢清楚,佢無意見唔關我事.

我儘咗我嘅責任 ...

No 呀, 剛瞓醒, 人地唔知仲以為我...懶

原文章由 heiheikeikei 於 07-8-14 16:51 發表
美菜子...

點呀你 ....啱啱收工?

9s,

如果可以, 唔該俾D...磅...我個...."奀"仔

原文章由 nice1314 於 07-8-14 17:08 發表
yes.... 之前瘦咗...而家又肥番

kc,

老实講, 當時都冇咩好做, 只有止血, 反而, 唔好彩斷了, 就真係有d嘢做ge, 所以都不要太內疚/ 驚慌吧

mp,

我都未睇五*大鼠呀

原文章由 Cassey 於 07-8-15 16:22 發表
媽咪第一聲係大聲...不過都叫鎮定...
但第二句..就失控...比第一句叫得有少少失聲....
有無人可以幫下我呀....我個仔隻手指夾爆左呀....
老實講...當時好多人響樹...真係唔識反應.....
嚟得好突然... ...

囝的下門牙乳齒掉了x2, 由4隻变回2隻(恆齒 only)

9s,

I asked my maid, but she said her friend has found the new boss already.

Sorry that I can't help you.

Don't be so sad, tell  the situation to Ah Sir and teach the children also. If no improvement,  I will also talk to their parents directly.

ttmm,

真多謝你份神秘.....礼物, 囝在玩緊

ra & all mami,

好多謝你們的食物及安排!!!

順帶問下, 我未有相, 在那裏看??

hollywood 廣場有高達模型展, d $$$ 又冇啦

原文章由 cheungmp 於 07-8-20 16:47 發表
Leona,

咁你買左邊隻?
我老公買左兩隻大野, 每隻4百幾蚊, 家吓仲赤赤痛

mp,

是"過去式"了, 不過砌模型好過看电视已

d 相係边? e-mail 冇嘅???

原文章由 cheungmp 於 07-8-20 21:16 發表
美菜子,

你唔好帶佢去咪得囉:)

ra,

photos x 4 received, thank a lot

mp,

算係頃過電视時间, 希望不会ヌ中模型毒啦

原文章由 rowenaanson 於 07-8-20 21:58 發表

美菜子,

我再寄,check again.

一陣見

[quote]原文章由 sac.wen 於 07-8-29 20:40 硐表
我一見到個聚會名叫 "靚" mama 茶敘, 即刻爭住報名 :p

ra, 好耐無響bk 撞到你, 好開心 呀 !!!

報名9月3日mama飲茶, 好呀!
上課時间 : 8:10 am - 12:25pm

美心酒樓靚mama茶敘 :
ra
9s (after 10:30am)
sac.wen
美菜子 (我duty出了返 'P'呀!)

sw,
你 那個case 幾奇怪, 痛嗎? 痕嗎? 如果沿住神经線起d"blister" 一線咁去, 痛的, 但未必全身有,是 herpex zoster = 生蛇, 是 virus 嚟, 但 anyway, 我都返去問下d 医生先

9s ge 小公子真係電死人ga, 我都中了招好多次...

那个什么Ben 哥 Fri 体能班是咩? 我唔知呀??

sw,

問過d doctor, 他們覺得你朋友囝最好盡快去看看皮膚科, 因就咁講好難診斷, 而且近眼及有 pus, 又痕会抓, d 菌入眼就麻煩, 而且面相都唔好看

tks you 小挑兒, 我囝問你囝叫咩名, 很happy同埋一班, kc, 我地又一斉 la....
osmm, 我已叫囝好好向博士仔学習 ga la

sorry, 太夜, 冇人loo, goodnight

sw,

hope we can still in the same class

原文章由 sac.wen 於 07-8-31 22:15 硐表
小桃,

小事一宗, 無所謂啦,
星期一都會知, easy~
鍚番鍚番~
‹ 上一主題|下一主題