用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) ...
樓主: Zoey
go

民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) [複製鏈接]

Re: 民生書院小學部家長分享

Zoey,

夏天去渡假村真係好熱架. 秋天去比較好, 晚上又可以觀星, 真係好浪漫. 不如我地民生家長又攪一個camp, 等d小朋友可以玩得盡興. day camp 都好似幾好呀!     

其他民生媽咪你地點睇呀 ?    

Zoey,

No problem wor    如果係 night camp, 好似要早d book wor. 反而 day camp 好似容易d, 所以我才提出.
How about 係暑假攪一次 ?     唔知有冇人參加呢?

Hi tungwai,

嘩! 內地遊 o禁激 !      真係未試過同小朋友番過, 你地有mug 好提議 ?    

早晨各位靚靚媽咪, 昨天唔知點解比個 system 踢左出黎, 連自己發表d 野都唔見左.

菲媽, Olivia1997 >> 你地終於蒲頭la. 你地真係得閒多d上來吹下水啦!

Zoey >> 你同菲媽提議d 地方我都冇問題. Macau 我都係去過一次.   雙魚星 和獅子星我以前跟公司去過幾次. 反而d小朋友同老公未去過. 不過我覺得船上好似冇mug 野arm 小朋友玩, 除左幾部遊戲機. 獅子星d 食物好過雙魚星. 佢地有時d package 做到都幾吸引, 都可以試一試.

Olivia1997 >> 係呀! 好快又話測驗la. 不過近日囡囡忙於做公園個project, 我又吹佢快d完成閱讀計劃, 好似係 5月10號交. 希望可以快d 完成之後, 可以開始溫習.  

Zoey,

長隆 ?  我舊年都有plan 過去, 連回鄉咭都law 左, 點知SARS 冇得去. 不過夏天去, 怕唔怕有蚊. 因為我睇過bk mummy 係<戶外旅行> 度報料, 話夜晚都幾多蚊架.  
Miffy2 好似剛剛去完, 不如我地問佢比d 意見la.

Miffy2 >> 快快現身呀!......

Zoey,

Maggie 溫成點呀? 有冇做哂你比佢個d paper 呀? Kelly 而家才努力緊, 真係比佢激死  :-x  :-x

唔知點解今次好似懶散左 (我同kelly 都係).

希望各位小朋友全力以赴, 得到好成績.   

Same ans as Olivia1997.

Zoey,

最緊要係Maggie 明白就最好la  

Zoey,

Maggie coming Sat 唔洗上童軍咩    芊芊要1:00pm 才上完, 跟住佢 約左同學仔 3:30 左右去玩. 睇下我可唔可以join 到你地la.    

Zoey,

間酒樓好似叫[馥苑].    

Zoey,

Sat 可能 2 拖 2      我仲未知我老公會唔會join. 因為好似冇男丁, 佢可能........   到時睇佢點la.   

各位民生媽咪,

昨天收到學校的暑期活動表, 唔知有冇媽咪會比小朋友參加呢? 你地知唔知會唔會有褓姆車接送呢? 有冇小朋友曾經參加過, 可以比d意見! Thanks !

Hi HelloDearAnnie,

Please check PM.

桃子

Zoey,

You are right. 我想報 <暑假FUN FUN FUN>, 睇內容好似好吸引. 英文班反而kelly 唔想參加. 時間幾好呀! 9 -12 不過有褓姆車接送仲好   

abbybear,

如果你參加 <暑假FUN FUN FUN>, 你仔仔點樣接送呀

Hi HelloDearAnnie,

Please check PM.

桃子

Zoey,

你終於出現la. 記住多d休息呀! 仲有要介口wor.
o禁日我叫maggie 要照顧媽咪, 佢答應左架!    
唔知佢有冇實際行動呢?  
o禁日我比左張<入數slip> 比你hb, 唔知你收到咪呢?

6月終於到la. 又要準備心情應付考試, 大家努力la.

Should be 18 JUN.  

Hi chering,

歡迎你呀! 小朋友讀邊班呀? 以前係咪民生幼稚園的學生呢?

得閒多d入黎交流下

Heidi媽,

首先歡迎你加入我地行列.
我記得好似大約8月中回校睇分班結果. 跟住8月尾小一生有家長日.

今日收到學校通告, 我想問下係咪28 號巳經唔洗番la. o禁d小朋友咪好happy  

Zoey & 菲媽 >> 6 號個日囡囡都有份, 不過plan 好哂d 野, 冇得改    唔可以同你地一齊玩tim. 希望小二有機會la.
‹ 上一主題|下一主題