用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 邊間泳會比較好啊?
樓主: jackybb695
go

邊間泳會比較好啊? [複製鏈接]

原文章由 seven_cola 於 08-3-11 19:18 發表
我女4歲,諗住逢星期五7:30或8:30係葵涌史x福學游水,有冇人有興趣一齊學呀

史丹福唔好架.....你唔好咁豬俾人搵笨啊

原文章由 seven_cola 於 08-3-11 19:37 發表
點唔好呀

史x褔唔好就係人都知架啦河.....
你睇下其他mami post果d就知啦,
我之前打去問過,因為我住上水既,問佢上水有沒有課程,都未報名就比佢由粉嶺老點去觀塘學啊,車費同時間都wsate埋啊,陰公車.....所以我都冇報佢果間,後來去開親戚度,咁啱見到佢地有班上緊堂......車大砲佢就識,佢話佢d泳池幾咁好,又係室內啊,但係完全唔係果回事,d水成年都唔換一次,我見到其他小朋友係水入面一路陣一路學啊,根本唔係溫水.....
陰公車.....見佢小巴講告有賣,就好奇打去問問,唔好以為好好啊,小便宜莫貪啊
車車.....
有車車就okay,
車車bblike車車

swimming應該冇事既,始終係有氧運動啊嘛

原文章由 jackybb695 於 08-3-14 14:44 發表
依家流感高峰期啊,小朋友學游泳合適嗎?因為我仔仔他身體唔好,想比他學又怕....
車車.....
有車車就okay,
車車bblike車車

度度唔同姐,你好彩有近近地啊,咁唔通為左去佢度學山長水遠咁跑出去咩?唔係我一個人話佢唔好啊,好多媽咪都係咁講架,只不過係係個朋友好彩炸

原文章由 Ceci@ 於 08-3-18 16:52 發表
我朋友D仔女係史丹福學游水,但在港島區。我自己都有陪朋友睇過,又唔覺得好似你咁講Bor
車車.....
有車車就okay,
車車bblike車車

同意要求嚴格唔代表惡,咁如果小朋友水平唔夠唔比升班即係話要重學啊定係佢會補堂啊?水平係佢定定係自己定的啊?
原文章由 小蕎媽媽 於 08-3-20 11:26 發表
要求嚴格唔代表惡,你唔去到佢set 的水平咪升唔到班囉,你自己要比好多錢同時間去學,佢地唔會罵你或小朋友。YMCA 佢唔係果d包教曉班,所以你爭小小唔合格佢都唔會比你升班,亦都唔會有補堂,乜你覺得游水係可以10堂8堂就識的嗎? ...
車車.....
有車車就okay,
車車bblike車車

大d同細d的小朋友吸收能力都唔一樣,正如唔同的家長會有唔同的意見,鍾意唔同的泳會,各有所好~想學游水都係自己去比較下好d,我地lee d媽咪都係比意見only

原文章由 Ceci@ 於 08-4-7 23:48 發表
其實我都好同意你的講法。小朋友學游水,最緊要小朋友學得開心。進度快與慢都唔係咁緊要,個個小朋友資質都唔同,又點可以下結論?比得小朋友參加(任何一間)泳會的泳班,我相信家長都係抱試下的心態,但試後又覺得幾好,咁咪繼續 ...
車車.....
有車車就okay,
車車bblike車車
‹ 上一主題|下一主題