用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 邊間泳會比較好啊?
go

邊間泳會比較好啊? [複製鏈接]

想學游水又唔知邊間泳會好d呢
仔仔今年可以學swim,想跟間有信譽既泳會,之前都check左好多間架啦~都唔係咁好,好似報左天x晴咁既會就麻煩啦,史x福本人都唔咁like,becoze 好 污糟又唔就腳....
有沒有好介紹????
   0    0    0    0

嘿嘿~我知啊~pm u 啦~check

其實唔止lee間好d架,不過我之前報左lee間比較穩陣(只供參考)個個要求唔同

港島區:南華會、愉園體育會、太平洋。

我個侄仔之前報果間都幾好架,係大會o黎o既,文理泳會啊~有無聽過啊?佢果度就18區都有囖,因為唔知你要邊區,lee間實啱你
起碼比較多人識

原文章由 janbe 於 08-2-20 17:42 發表
我個侄仔之前報果間都幾好架,係大會o黎o既,文理泳會啊~有無聽過啊?佢果度就18區都有囖,因為唔知你要邊區,lee間實啱你
起碼比較多人識

呢間出晒名.....................差!!

當然會有個別好教練啦。不過,佢 d 包教曉班,就

原文章由 tommythumb 於 08-2-20 18:28 發表

呢間出晒名.....................差!!

當然會有個別好教練啦。不過,佢 d 包教曉班,就

真係??有點差法啊??
你之前係咪跟過這個泳會學過啊??
人地介紹得既應該唔會好差o掛

我兩位寶貝舊年2月起跟泳會學游水, 由最初係屋企用花洒照頭淋都驚, 到大仔依家學識左自由式同背泳, 細仔就剛剛學識自由式!  可能有人會覺得進度慢, 但我就好滿意, 滿意到我剛剛今年一月份都跟呢間泳會學游水, 我學左4塋已學識蛙式, 正開始學自由式!  我老公見我真係游到時, 真係有d意外驚喜!  終於一家四口都識游水,有藉口叫爸爸帶我地去好似沙巴/馬爾代夫等地方外遊...

OnHo

原文章由 jackybb695 於 08-2-20 19:52 發表

真係??有點差法啊??

Hi OnHo,

可唔可以 pm 泳會資料俾我呀,唔知近唔近我屋企嗰頭呢   同埋學費大約幾錢一堂? 妳兩個寶貝係係小組定一對一學呀?

原文章由 OnHo 於 08-2-20 21:40 發表
我兩位寶貝舊年2月起跟泳會學游水, 由最初係屋企用花洒照頭淋都驚, 到大仔依家學識左自由式同背泳, 細仔就剛剛學識自由式!  可能有人會覺得進度慢, 但我就好滿意, 滿意到我剛剛今年一月份都跟呢間泳會學游水, 我學左 ...

原文章由 jackybb695 於 08-2-20 19:52 發表

真係??有點差法啊??

人地介紹?!你要知道,呢度唔少人黎搵食架!!你要周圍去聽多d 人講先得。

舊年暑假,有間天x 泳會喺度賣廣告,唔少 bk 媽咪都中招,而家仲告緊,唔知幾時先有錢攞番!!

比 d 野你睇:

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1218359

http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=3668528

其實bk 之前都有d討論關於呢間野,不過可能太耐已經搵唔到,都係話呢間野唔掂,尤其係包教曉班,事實係你學唔識要補堂,佢次次都話無時間補比你!!

揀泳會都係搵 d 字號老,喺全港泳賽有成績個 d 穩陣 d 。

真係??有點差法啊??

岩岩睇番你 d 留言...............

你都好熟 d 泳會喎:

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=605687&page=1#pid21319228

又話你個會所都有搞(泳班),仲話幾好:

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1246536&page=1#pid21238333

但係你又開呢個帖黎問人邊間泳會好?!

原來你都係搵食既!!

原文章由 OnHo 於 08-2-20 21:40 發表
我兩位寶貝舊年2月起跟泳會學游水, 由最初係屋企用花洒照頭淋都驚, 到大仔依家學識左自由式同背泳, 細仔就剛剛學識自由式!  可能有人會覺得進度慢, 但我就好滿意, 滿意到我剛剛今年一月份都跟呢間泳會學游水, 我學左 ...

你係跟邊間學啊??

原文章由 tommythumb 於 08-2-21 11:13 發表

岩岩睇番你 d 留言...............

你都好熟 d 泳會喎:

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=605687&page=1#pid21319228

又話你個會所都有搞(泳班),仲話幾好:

http://forum.baby-kin ...

唔好意思,我諗你有d誤會左啦~我唔係搵食的,而且你好似睇錯左同誤解左啦~我係想搵間好d的泳會俾小朋友學下姐,所以會成日c其他mami的留言,and 查左好多不同泳會,所以比較熟d,而且我都係有果句講果句,唔好的就一定要講出o黎,等其他mami都知道唔好俾人搵笨,我講果兩間唔好既泳會都係人地話唔好咋,我只係問過好多間比較過好多唔同既泳會都搵唔到先至會係度post問下d mami 的意見姐...
人地介紹的泳會總會有好的,並不是每間都唔好,反正最終選擇權都係o係我度,當然都唔可盡信,信自己架嘛

原文章由 edd 於 08-2-22 12:18 發表
我覺得冇乜邊間特別出色…現在我多數同幾個家長組班,請私人教練教,反而好一點!

但係私人好貴架嘛,而且又唔知d教練咩質素o

我都想搵個私人教練,唔知有咩方法搵到呢?thx

有咩方法搵到/

落泳池搵!

問埋個私人教練的學生家長意見, 包冇選错

原文章由 mrsanthony 於 08-2-26 13:26 發表
落泳池搵!

呵呵,係私人果D 可能係會所都有架,看過他們教真係知道佢地是什麼水平......
同意落泳池找最實際

原文章由 mrsanthony 於 08-2-26 13:26 發表
落泳池搵!

嘿嘿~虧你想到lee招~~~~~好~

‹ 上一主題|下一主題