用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 高小討論區(P.4-P.6)
樓主: mayc
go

高小討論區(P.4-P.6) [複製鏈接]

Re: 高小討論區

,

我又要. Please also pm me, thx.

aileen 寫道:
J&Amom,

I'm interested about the 親子班. Kindly advise me more details of it e.g. the price, place and duration etc.

,

thank you for your pm. pls check our intranet. thx.

各位 senior mama,

有事想請教 : 我仔剛剛通過初級弦樂團面試, 下星期一開始參加練習. 但昨晚有一條小提琴弦線斷了, 剛巧他的琴老師不在香港, 不能幫他換. 我想問如果星期一上堂, 樂團老師會唔會幫他換呢 ? 但我又怕到時先換, 唔會唔阻礙上堂時間呢 ? 如果我拿去青苗琴行(從沒有參加過它的課程), 買弦線時, 叫他們幫我換埋, 唔知佢地肯唔肯呢 ? 還是要另收費 ? 我應該怎樣做好呢 ?   

JP,

Thanks !! 剛打去問青苗, 佢地收我$40人工費, 就比佢地幫我啦. 不過, 另外我想問下, 係唔係初學琴(平價琴)會好易斷弦(大陸弦)o架? 因最近幾個月, 都好似斷過三,四次. 個琴用了兩年, 但之前未試過的.

aileen,

剛剛換了回來, $40是調音費, 絃線另計. 無辦法, 屋企附近只有一間青苗.  

KLLP,

咁啱嘅, 我仔都是8月份考, 又係第一次考.  

至於絃線, 我地老師話唔使買咁貴, 因為我地個初學琴, 不用著, 就算安上, 都發揮唔到. 所以叫我地唔好浪費錢, 等遲下換琴先喎. 所以我地咪用cheap cheap的大陸絃線.
‹ 上一主題|下一主題