用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 YW Channel 2上中
樓主: wwwmama
go

YW Channel 2上中 [複製鏈接]

原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-11-8 12:43 硐表
zz,

去屋企探JAM - Of course, I will take my time (please notify me the time as well!!)  I just mentioned that I cannot make it when JAM at hospital.

去醫院   講下咋   jam 吩咐我地唔好去呀, 我地要聽佢話先得架

原文章由 mcheung 於 07-11-8 12:50 硐表
我又想去得唔得呀

其實呢.......我點會唔比你去呀  只不過呢.....嗰個唔係我屋企, 所以我話唔到事, 得唔得囉  到時問下主人家啦, 但佢咁好人, 應該唔會拒你於門外的

原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-11-8 12:52 硐表
zz,
點都好啦!當係陪我又得 (我就最"順得人意":loveliness: :loveliness: ),最緊要你歡喜......

好感動呀
其實我都係好"順得人意"架

原文章由 kk777 於 07-11-8 13:07 硐表

真看不出你是那麼迷信,不像你的為人

我看到bb閉上眼時的眼線很長,所以我想應該是眼大大的靚b

你出來啦, 好掛住你呀   
其實唔係我迷信呀  我知道jam媽係咁諗的

原文章由 YMMON 於 07-11-8 17:11 硐表

各位,

大家想幾時出動, 我係對面, 隨時ready
定係好似MM話齋, 等評估完, 12朝後先上去, 順便食埋薑醋

Jam唔係叫我地12朝後先上去咩, 之前上去有冇問題架  我幾時上都得, 因我唔食薑醋的

原文章由 Anthea 於 07-11-8 21:02 硐表

How do you know?

Haven't seen a bsby so small for a long long time.

因為佢大家姐講過比我知囉  所以我地要自己醒水呀

原文章由 Anthea 於 07-11-8 21:08 硐表

I can try.  Meanwhile you can go to the Association's web, there you can find members' webs, I once found Shui Shui Po baseball club's training course information (with subsidy).  Even without subsi ...

球會好似通常都係星期六下午練習, 所以我仔一直都join唔到. 如果玩了一段日子, 有比賽就好似運星期日都要練, 所以真係要付出很多時間的. 學費係幾百元一個月的.

原文章由 Anthea 於 07-11-8 21:10 硐表

I can't say something untrue!
Just say she is cute is OK?

咁樣不如just to say HI

原文章由 mcheung 於 07-11-9 09:25 硐表
zz

Golf親自已過來揾妳 la........

係呀, 佢真係聰明  我們約了明天在學校見
再次多謝兩位

原文章由 mcheung 於 07-11-9 10:27 硐表
妳可去青田web-site睇一睇,"彩虹系列"如下:

http://www.greenfieldhk.com/advanced_search_result.php?keywords=%B1m%ADi%A8t%A6C&x=14&y=9

你...真係好快呀  當我辛辛苦苦過去你地嗰邊搵返個post出來, 打算copy過來. 點知一入來, 就見你已登登登登, 佩服

ym,

我買了一套黃系列呀, 因我無乜中文書, 咪打算買來睇睇囉.
"彩虹系列"由紅色開始為第一級, 如此類推.

原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-11-9 10:23 硐表
zz,

I will also bring my boy to the school tomorrow.  What time you will be at school?

我記得你係晨咁早丫麻. 我要10點左右先返到學校, 明天就12點放. 其實我地星期六都係好早就出動, 8:30就要出到尖沙咀學游水

原文章由 mcheung 於 07-11-9 10:22 硐表
我都無為妳做過d乜野事.........

有....乜無呀, 要你兩頭騰, 同埋又要你係度打字, 你點會無做過野呀

原文章由 YMMON 於 07-11-9 10:21 硐表

反正大家都忙緊assessment, 就等完咗先上去啦
點解你唔食薑醋好好味呀, 我好鍾意食

因為唔鍾意食, 所以咪唔食囉. 最多我比埋我嗰份你食

原文章由 雯雯 於 07-11-9 10:57 硐表

R仔由上星期四氣溫下降,而工人又唔識同佢著衫,仲開大個窗, 所以著涼了, d菌仲入埋腸, 星期六晚肚瀉了整晚, 瀉左兩天,但到依家都仲有傷風, 仲傳染埋我, 老板又返係公司,忙得耍命, 剛剛老公又打來話剛睇完醫生, 連佢都病埋,全家都病左,佢米想叫工人煲粥, 但工人竟然又唔記得,(上星期R仔肚瀉,我己經煲左兩次, 佢睇住),激死佢, 所以你工人肯同你續約, 就續la, 教新工人,真係好law命!

mm,

咁你一家人要好好休息啦, 加上呢排的天氣, 時冷時熱, 係好易病, 小心小心. 工人真係無十全十美的, 見佢對你個仔好好, 笑面迎迎地接你仔, 都算係咁啦. 其它事一步步教佢啦. 你唔好激親自己呀, 唔靚架

原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-11-9 11:35 硐表
各位靚太,

但係我完約後打算試試換工人o咼:tongue: :tongue: , 有冇好提議去邊處揾 ?

當然找我們的www商討下啦, 佢最有經驗的

原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-11-9 11:31 硐表
zz,

有冇得揀o架 ? 我最鐘意o既係飲醋+有皮豬腳 !

Jam見係你, 我估佢會比你揀的

各位靚太,

十一月廿八日校運會, 現急找義工幫手維持秩序和協助d仔食飯, 有誰當天不用返工, 能伸出援手, 請通知我。感激

原文章由 JAMmama 於 07-11-9 16:00 硐表
Hi, 各靚太,
我返來了! 無打幾日字, 有點唔識打tim, 慢了一點! 請個安, 再慢慢同你們講講我和b女近況

你返來啦  好掛住你呀

原文章由 JAMmama 於 07-11-9 16:38 硐表
sneezy太太, 謝謝你, 這數天幫我搖控check吓j仔功課上有否遺漏:loveliness:  頭兩天, 大家姐幫我了很大的忙, 便是管接管送, 接了大仔放學, 幫我check佢d功課, 跟住帶佢來醫院找我! 打後幾天, 佢在家做完功課後, 爸爸便帶他來醫院, 等我見佢時, 又可以check 功課了, 終於勉勉強強.....沒有一個"欠"帶回來在手冊上

其實我都無幫過d乜, 因為第一天打去時, 你仔剛開飯, 我在電話中又聽到有位女士的聲音, 所以我係咁意問佢做完功課未, 簽了名未, 佢話簽晒, 所以有無叫佢攞出來對, 我怕佢再攞出來, 會漏放返落書包重幣  星期二打去, 他不在家, 而我晚上又在尖沙咀, 所以都幫唔到他. 跟著幾天的功課沒有什麼特別, 所以我都無打給他了. 而且, 我仔話他有去醫院探你, 所以你都會幫佢check.

頭先我仔打去比你仔問功課, 之後靜雞雞問你仔: 你個妹有冇哭? (要細細聲, 唔比我聽到, 最後重入埋房講 ) 咁你仔就一大輪回答他. 真係比佢笑死.

希望B女快些可以回家啦:)

原文章由 YMMON 於 07-11-10 13:46 硐表

Thanks ZZ !!
等我睇吓個websit介紹, 到時先麻煩golf買

昨天去圖書館找, 原來都有得借的. 如果唔想買, 都可以去借.
‹ 上一主題|下一主題