用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 YW Channel 2上中
go

YW Channel 2上中 [複製鏈接]

各位靚太,

咁快又要開新版,証明各位都好勤力緊守崗位,有見及此現先發放每位勤工獎一個  ,遲D又會有長期服務金  等等...,現請大家繼續努力多多發表。

[ 本文章最後由 wwwmama 於 07-11-1 11:13 編輯 ]
   0    0    0    0

Channel reporter report duty immediately!!
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

How about we invite www honey to give us a introductory course on Facebook application on Nov 2 night to channel 2 beauties? When should we start the B-party?
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

原文章由 Anthea 於 07-10-31 23:54 硐表
How about we invite www honey to give us a introductory course on Facebook application on Nov 2 night to channel 2 beauties? When should we start the B-party?

各位好友,

星期五晚(2/11)會否大架光臨我公司? 因準備豐富食物需時,請從速報名:

www,

你唔好偏心呀, P1 個面都要俾呀

原文章由 wwwmama 於 07-10-31 23:10 硐表
各位靚太,

咁快又要開新版,証明各位都好勤力緊守崗位,有見及此現先發放每位勤工獎一個,遲D又會有長期服務金等等...,現請大家繼續努力多多發表。 ...

原文章由 wwwmama 於 07-11-1 09:38 硐表

各位好友,

星期五晚(2/11)會否大架光臨我公司? 因準備豐富食物需時,請從速報名:

你大展鴻圖呀!恭喜!恭喜!
在那區?我地P1媽咪有無份參加呀

明早(Fri)温度會跌至18度!!............各位保重身體呀!!

係呀!咪偏心呀!

原文章由 KLLP 於 07-11-1 09:55 硐表
www,

係咪加埋派傳單拉票呀
原文章由 Eva 於 07-11-1 10:05 硐表

QUOTE:
原文章由 wwwmama 於 07-11-1 09:38 硐表

各位好友,

你大展鴻圖呀!恭喜!恭喜!
在那區?我地P1媽咪有無份參加呀ops:" />

[ 本文章最後由 大眼仔_媽咪 於 07-11-1 11:38 編輯 ]

我過來報到先

原文章由 sneezy 於 07-11-1 16:21 硐表
我過來報到先

你都返到屋企啦.....
原來PTA房係收唔到電話, 剛剛先知老公&家姐們勁刮, 還話我非常時期, 點解會找不到人.......

原來佢地找我,係想話我知細仔在TSL有得second in, 佢地好似好鄧細仔的能力得到肯定而開心咁   (因為TSL今年唔收portfolio, 只看1st in表現) 不過, 連我都估唔到, 因為佢好多好多同學仔都未能入圍, 所以....我都應該鄧佢開心, 陣間買雪糕比佢食:loveliness: :loveliness:  

有時, 我都覺得自己好衰, 總是不在意細仔的能力會去到幾好....(可能有哥哥在, 會不期然比較落去......)今日, 真係要好好反思吓.....細仔的能力其實可以比我想像中大, 連kinder老師給佢的評價亦都可以很高....只是我常常心想.....佢給人第一印象很懵吧了  像對佢欠了點信心......我在等他放學, 陣間比十萬個kisses佢先得

原文章由 KLLP 於 07-11-1 09:55 硐表
www,

We have incubated our friendship with www a year before we can have a birthday party, you have to wait for P.2 la!

原文章由 JAMmama 於 07-11-1 16:42 硐表
細仔的能力得到肯定 ...

JAM,

有兩個小朋友o的通常都係咁,就係細仔知要"自强不息"(即自己執生),所以你咪話佢懵,就係呢o的最jet-so (人家冇太大防犯之如又醒目 )

計我話靜靜觀察佢o既潛能吧!就是那句"勤力媽媽懶惰兒, 懶惰媽媽勤力兒"。咁不如你咪扮懶啦
原文章由 JAMmama 於 07-11-1 16:42 硐表
有時, 我都覺得自己好衰, 總是不在意細仔的能力會去到幾好....(可能有哥哥在, 會不期然比較落去......)今日, 真係要好好反思吓.....細仔的能力其實可以比我想像中大, 連kinder老師給佢的評價亦都可以很高....只是我常常心想.....佢給人第一印象很懵吧了  像對佢欠了點信心......我在等他放學, 陣間比十萬個kisses佢先得

你都返到屋企啦.....
原來PTA房係收唔到電話, 剛剛先知老公&家姐們勁刮, 還話我非常時期, 點解會找不到人.......

原來佢地找我,係想話我知細仔在TSL有得second in, 佢地好似好鄧細仔的能力得到肯定 ...

係囉, 其實你應該主動打電話比他們報告身處位置, 免得他們掛心.
咁你真係要好好 下細仔啦, 他真是叻仔

Anthea,

Although time is not permitted this time for us to join www's big party.  But, let us accelerate the friendship with www (as his son and my son are at the same location for the coming English Speech Festival!)
原文章由 Anthea 於 07-11-1 16:59 硐表
We have incubated our friendship with www a year before we can have a birthday party, you have to wait for P.2 la!

JAM,
加埋BKo的 Auntie o既 kiss 咪唔得了
比十萬個kisses佢先得

JAM,

所以咪話你地(+Easy媽咪+長老)又邊shine擔心,等收你地好消息,介時真係要
原文章由 sneezy 於 07-11-1 17:02 硐表
咁你真係要好好 下細仔啦, 他真是叻仔

各位好友,

Sorry, 我有事要辦, 不來了

Jam,

J仔做了中文堂課未, 用"自己, 已經"造三句, 是否一句中要有"自己,已經"呢
‹ 上一主題|下一主題