用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 音小v.s.港大同學會 , 請給意見!
go

音小v.s.港大同學會 , 請給意見! [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

回覆:音小v.s.港大同學會 , 請給意見!

今晚港同書院校長到小學分享今年截至今日英國大學offer,點睇?(即今年s6將考DSE同學)。screen太遠,見諒

醒目開學勳章 王國長老

回覆:音小v.s.港大同學會 , 請給意見!

港同無論中學定小學,有樣野係我由衷欣賞的,佢吾係講個人修養,學校叫生命教育,由大人開始做榜樣教化孩子關心身邊人和事,知道自己比好多人幸福就要珍惜同分享,所以小一已經有社區服務單元,我仔小二時老師帶分小組去安排去老人院表演,到小六,要求學生去approach福利機構做服務,呢樣到中學一樣持續,服務係課程入面一樣包括同要求既野。所以如果有黎港同open day你會見到耆康會、傷健協會等攤位,我女就係負責耆康會。兩日過去,佢話好開心,我以為佢玩得開心啦,原來佢話幫耆康會賣晒d麵,幫公公婆婆籌到好多錢所以好開心,作為媽媽,我非常欣慰,個女12歲仲有呢顆赤子之心,我滿足了

evacalbee  港同學生好乖呀,只是我住九龍,比較小遇到港同學生 :)  發表於 13-2-23 11:26
evacalbee  唔好意思,音小都係叫生命教育的。個人修養只是我對音小學生的個人觀感,欣賞音樂的人,個人修養亦很高。  發表於 13-2-23 11:22

醒目開學勳章 王國長老

evacalbee  唔好意思,音小都係叫生命教育的。個人修養只是我對音小學生的個人觀感,欣賞音樂的人,個人修養亦很高。  發表於 1 小時前 刪除

唔好誤會, 只係見你講起呢樣, 突然唸起港同生命教育姐, 別無他意

以用家評價來講, 兩間都會係包容/錫學生既學校, 呢點係唔駛懷疑的

醒目開學勳章 王國長老

引用:港同去年DSE成績的確不錯,有驚喜,可喜可

原帖由 sugarnana 於 13-02-23 發表
港同去年DSE成績的確不錯,有驚喜,可喜可賀。有些資料如有錯請更正:港同小學是中文小學但中學部是英文中 ...
對,港同係中小,英中

‹ 上一主題|下一主題