用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91區家長一齊入來傾下大計 :)
樓主: little_kiki
go

91區家長一齊入來傾下大計 :) [複製鏈接]

唉!我都係第一輪唔中胡上, 依家到攪珠真係有D担心, 我依然會甲一同乙一選胡上, 乙二就梁鉅翏, 乙三未諗倒, 因為一呂. 培基等放乙二三基本上等如零.....唔知大家可唔可以俾D意見我, 唔該!

Bobo,

Thanks a lot!:D 其實呢2曰我都有諗過執位, 例如可以試下將梁鉅繆放乙3 或4 (雖然我住濱景, 佢真係好近), o甘乙二可以揀其它, 例如次熱門D o既, 田家炳, 朱正賢,主風etc, 但是否都值得試一呂, 沙呂, 培基 (橫掂都係試一試)etc 另外, 甲二,三應該點揀呢?据指示話係可以跨區同埋全港學額十分一撥出嚟, o甘值唔值得試跨區校, 或者本區名校, 如一呂, 沙呂, 培基etc 呢? 希望各位俾d意思...因呢個星期日就係Deadline, 呢幾日好關鍵...Tks.

Bobo2001,

All Noted, thanks. :loveliness:

Addy,

乜喺呢個stage 可以send profile 俾學校o既咩(我都係好想胡一), 我仲以為要等6月公佈派位後先用潻, 唔知可唔可以send 個format 嚟參考吓呀? tks.

Hi, 各位,
终於鬆一口氣喇..我o既choice係:
甲一, 胡上
乙一, 胡上
乙二, 沙呂
乙三, 梁钜缪

其實喺6月之前大家可以喺呢度保持聯络o既, 總之祝大家好運,成功揀倒心儀o既小學啦! Good luck!!

好緊張呀! 聽日放榜喇, 唔知大家係咪同我一樣呢? 其實己經做咗3份profile, 希望结果唔駛用喇o 大家知唔知聽日D學校會唔會有面試o架? 定係最多只可以放低profile 然後等通知约見? 麻煩通知一下, Tks.

Hi all,

Thanks, 希望派倒胡上喇! 可聽講今年入頭3名的比例係82%, 其
實都幾高, 所以祝大家好運,成功派倒心儀o既小學啦! Good [email=luck@k]luck[/email]! 大家喺呢度繼續保持聯络啦!

另外我聽講一吕好似唔收叩門信, 所以如果真係可以放低Profile anytime, o甘聽朝係咪可以照放喺佢地學校呢?

Hi parents,

Time to sleep la, don't worry la, good luck to you all!

Hi WINGYIBB,

我個女派入胡一, 真係好開心, 雖然D教科書都好似幾多同幾深, 唔知你小朋友點呢? 希望都係入左第一志願喇!
‹ 上一主題|下一主題