用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培基小學 一信班家長
樓主: bcdaniel
go

一信班家長 [複製鏈接]

Hi feelogsofee,我都唔知習名在班長自己本簿 or blackboard架,問 KW 應該幫到我地喇,係咪呢 KW?

Brianmama 妳還好呢? 電視可以誘惑妳仔;我仔仔就可以寧願放棄玩的時間....heah 時間 ....嘆慢板咁做功課... 激 c 我啦 ..... 就昨晚居然要搞到11點 .... 唉..... 可以點呢? 近排又覺得阿仔加多點反叛 .... 又要騰出時間跟佢講道理 .... 時間唔夠用呀 .....

請問 '學科網絡' website 是否 www.gs.school.net.hk ? 我入不到,有無特別要搞才可上網?

Thanks!!

今日係仔仔第一次著短褲咋....著左又話唔舒服又話吉肉 ..... 所以整個冬天都係長褲囉,若不是要影班相,條褲都唔會 '開齋' 呀!

有無人呀?  求救呀!

想問英文那張 loose sheet 要點做架? 阿仔毫無頭緒,問另外位同學又係唔知,張 sheet 又無 instruction,阿仔叫我諗下點做喎,真係 '醒' 得少呀!

yes, 係呢張 "There is  some... There are some ...... ",原來淨貼,無嘢做, okay 唔該哂妳 AntyonyMa。

唉.....點解阿仔隻字無提架? 激 C 呀!

星期六跟仔仔一齊賣旗,搭 lift 落樓時跟位叔叔同 lift,因為阿仔實在太興奮不停地話好緊張,唔知點開口講,於是位叔叔就話 '小朋友你賣旗呀?我同你買吖,就是這樣仔仔就成功地賣出第一支旗,好鬼開心 .....但係出到街....唉 .....要揀人既.... 主攻係男仕,第二係姐姐仔,唔會問公公婆婆,因為阿仔話佢地可能會無$$喎 ....呢次賣旗同仔仔都見到好多不同人的面孔和態度,有d當你透明,直行直過,我就會同阿仔講 '買唔買都出句聲嘛,做手勢都得,唔睬人就唔好'..... 又熱又倦,阿仔 'mou' 在地上,到最後我們只賣得一頁,問阿仔明年會再賣旗嗎? 佢話 '會呀'

而家阿仔一樣都係噴蚊怕水,但都唔想噴足6年,呢 d 唔多唔少都有 chemical 成份,用蚊貼都唔少$$。 所以托朋友試下 blend 樽防蚊防 '失'防哂的純天然香薰油比阿仔試試,兼且又可以護膚。另外自己又嘗試在 internet 搵天然防蚊產品,暫時只 search 到一間。

花露水有時都會用,昨日買了樽 '六神',有媽咪話都 okay, 即管試下啦; 還有 '無比敵' 比阿仔放書包,有野咬就搽,否則隻腳抓到紅哂呀!

'六神' 係牌子名,還未開,所以唔知好聞否?
shopping 係咪大豐收呢?!

請問有無媽咪知道小一 last day 會在 3July or 8 July?

Thanks!!

Exam 殺到,大家努力啊!

二信班

嘩...... 我們二信班靜左好耐都無聲氣既?

妳們好嘛?

Test 成績如何呀?阿仔 maths 真係估唔到咁差,返來做 correction 又識喎,激 c 呀!

有無媽咪知道除左金綸外,還有其他地方買冬季 PE uniform 嗎? 想買褲,要多少 $$?

Thanks!
‹ 上一主題|下一主題