用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培基小學 一信班家長
go

一信班家長 [複製鏈接]

囡囡今年讀一信班。請問有沒有一信的家長?希望認識一下各位。
   0    0    0    0

Hello bcdaniel,

我仔讀一信班too. 培基小一交流站topic 嗰邊都有一信班家長架.歡迎加入.

原帖由 bcdaniel 於 08-10-2 16:24 發表

對唔住,發緊夢。我的囡囡是一望班。請問有沒有一望班的家長。

原帖由 bcdaniel 於 08-10-2 16:24 發表

我個仔都係一信, 多多指教.

原帖由 KW 於 08-10-2 16:53 發表
Hello bcdaniel,

我仔讀一信班too. 培基小一交流站topic 嗰邊都有一信班家長架.歡迎加入.
:-D

我囡囡都係一信班架.... 多多指教.  下星期一默中文, 星期三又默英文, 好似多左d 呵?

eeeeee..好似係星期"四" Day B 英默 唔係星期三.
中默隔左二日,預我地weekend温掛

原帖由 feelogsofee 於 08-10-16 09:57 發表
我囡囡都係一信班架.... 多多指教.  下星期一默中文, 星期三又默英文, 好似多左d 呵?

今日先知, 原來要做埋"每日一篇"架, 但我好似未試過成功login喎!

Me too. 亞仔話原來尋日先開始可以login,我打算今晚上網試下

原帖由 Brianmama 於 08-10-16 19:50 發表
今日先知, 原來要做埋"每日一篇"架, 但我好似未試過成功login喎!

學校編號已由s115584 改成 115584

原帖由 KW 於 08-10-17 08:54 發表
Me too. 亞仔話原來尋日先開始可以login,我打算今晚上網試下

係?唔記得手冊背後張紙所寫的登入資料有無"S". 今晚去掉S試多次先.

原帖由 122510 於 08-10-17 12:27 發表
學校編號已由s115584 改成 115584

但係我都係唔得喎!

如真的唔得,叫囝囝/囡囡告知中文老師.

原帖由 Brianmama 於 08-10-17 13:11 發表
但係我都係唔得喎!

原帖由 122510 於 08-10-19 08:13 發表
如真的唔得,叫囝囝/囡囡告知中文老師.

唔該哂, 已經OK了, 原來我打錯psswd

我每日一篇終於入到.係手冊背後張紙有"S". 我試你所講刪了個S就得...最老土係原來亞仔一早知唔使S架...我一試到得就好開心, 点知亞仔話"係呀,係唔使S架!", 我話乜你一早知又唔講!!!問他其他入不到的網有乜改左,他又話無....激c!!

原帖由 KW 於 08-10-17 12:52 發表
係手冊背後張紙所寫的登入資料有無"S". 今晚去掉S試多次先.

阿仔直頭當無事發生, 如果唔係係到知道有出入, 肯定發哂茅

呢兩日阿仔入咗圖書館網頁, 睇咗d電子圖書, 佢勁鐘意睇. 都好, 起碼唔駛力本書返黎

原帖由 KW 於 08-10-20 13:17 發表
我每日一篇終於入到.係手冊背後張紙有"S". 我試你所講刪了個S就得...最老土係原來亞仔一早知唔使S架...我一試到得就好開心, 点知亞仔話"係呀,係唔使S架!", 我話乜你一早知又唔講!!!問他其他入不到的網有乜改左,他又話無 ...

BRIANMAMA :  
電子圖書??? 同係圖書館借的相同嗎?

你地有JOIN 每日一片嗎?  我個囡好鐘意做每日一篇, 日日返來要先做每日一篇, 先做功課喎.

原帖由 Brianmama 於 08-10-21 22:15 發表
阿仔直頭當無事發生, 如果唔係係到知道有出入, 肯定發哂茅

呢兩日阿仔入咗圖書館網頁, 睇咗d電子圖書, 佢勁鐘意睇. 都好, 起碼唔駛力本書返黎

...

有join ar. 我就讓他晚上我開電腦俾他做.我仔喜歡拿着書本看..

原帖由 feelogsofee 於 08-10-22 10:23 發表
BRIANMAMA :  
電子圖書??? 同係圖書館借的相同嗎?

你地有JOIN 每日一片嗎?  我個囡好鐘意做每日一篇, 日日返來要先做每日一篇, 先做功課喎.

回覆 # 的文章

我無join到, 阿仔一知果個每日一片係普通話, 就即刻耍手兼拎頭, 為又家陣係每日一篇到要佢聽番普通話, 幫補幫補一下囉

Brianmama,
唔係喎 ..... '每日一篇' 係有廣東話和普通話架。 阿仔都未開始做過,今日才開始咋 ! 我又覺得唔錯,故事好短,望阿仔有興趣啦!

Dea all,
另外想問妳們關於本 '書蟲',昨晚發現本書最last page, 老師在10月那行寫了 '0' 閱讀,親子閱讀又係 '0' 閱讀,但 10月還未完,點解已經寫左? 妳們有無這樣情況呀?

書蟲?果本閱讀祀記錄?Let me check check sin.

原帖由 Sue^_^ 於 08-10-23 13:04 發表
Brianmama,
唔係喎 ..... '每日一篇' 係有廣東話和普通話架。 阿仔都未開始做過,今日才開始咋 ! 我又覺得唔錯,故事好短,望阿仔有興趣啦!

Dea all,
另外想問妳們關於本 '書蟲',昨晚發現本書最last page, 老師在10月那行 ...

‹ 上一主題|下一主題