用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對崇真小學暨幼稚園好失望
樓主: tgrm
go

對崇真小學暨幼稚園好失望 [複製鏈接]

其實有好多人把tt當backup呢!遲D學位便會浮出來的呢!

我是路過的,我九月先寄form,現在見也未有機會in,不過tt不是我的選擇,所以沒太大感覺,叫做人報我報呢!
-我也是教師,雖然不是教幼稚園,但如果真的有超時補水的話,就好啦!哈哈!
-行政問題會好影響間學校的形象架!
-其實我覺得interview好撞彩的,我深信大部分小朋友的質素也是差不多的呢!只是睇當時心情如何呢!相信幼稚園及老師也明白這點,收生準則,很難說的呢!大家聽天啦!用平常心面對啦!別太執著呢!我們的孩子也是最叻的呢!

我個女in過好多間kg,我覺得佢in tt係in得最好呢!老師勁贊我女乖、斯文、叻囉!但結果係不收囉!我in locai class 架!我想來想去,覺得應該是我「樣衰」囉!
原帖由 little-pig 於 09-12-12 20:49 發表

我覺得25/11的interview 簡直是在做大龍鳳, 我個仔一様表現好好, 全組得佢答晒問題, 個國語老師同我傾咗好耐, 仲讚阿仔表現好同表達能力好, 但都係reject.

佢根本已經無位, 我地仲係最遲一批in, 所以表現幾好都 ...

tt沒有waiting letter 架!只有accept or reject

可能tt覺得in得好的小朋友好多學校收,所以費事收了我地D小朋友,我地又唔去讀呢!哈哈!(我自我安慰。)
‹ 上一主題|下一主題