用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^。^ 創價 07 K1家長(part2)
樓主: patBmom
go

^。^ 創價 07 K1家長(part2) [複製鏈接]

原文章由 mimicheng 於 07-7-14 23:55 發表

我住西貢呀,去吓圖書館及我家姊到。無法啦慳Dma
坐校車差唔多要成$1000.坐巴土浩楠k1唔洗錢。我坐20日都係$240蚊。

mimicheng,

想問吓西貢搭幾號no. 呀 想知道架巴士會唔會經將軍澳   不過我囝囝鍾意搭 mtr 多過巴士, 如要搭巴士, 最想搭到金色巴士添

hi pinkcheung,

囝囝而家讀緊果間學校要返到下星期三先放暑假, 創價又要8月尾返適應週, d 時間唔係幾夠用, 所以無同囝囝安排暑期活動.  而且好多泳班要佢地自己一個上堂, 我諗囝囝會驚.  d 親子班只收3歲以下, 又報唔到 :-|  我就諗住得閒同佢去遊水, 等佢唔怕水先, 等佢夠膽一個人下水就同佢報名.  

我喺 British Council 報左英文班比佢返, 每星期一堂, 由9月1號開始返, 仲早過創價開學

囝囝係上 British Council o既 k1 班, 一個學期18堂, 去到明年1月中, 佢地o既 k1&k2 課程就如你所講差唔多, 揀金鐘上堂, 多數會由外藉老師任教.  至於 phonics 班, 或者下個學期幫佢報埋, 如果佢真係好鍾意喺果度上堂的話 :

你講果套vcd 係邊套呀  純粹八吓   我自已係舊年年頭就買左東西圖書果套 phonics kingdom, 而家創價d課本入面又有一套, 唔會再買lu

liwoodma,

hehe 打錯, 應該係 phonics kids 至啱 :)

囝囝返左一年n1, 我都習慣每日同佢著底衫返學架   有齊晒背心, 短袖同長袖白色純棉底底 :

原文章由 liwoodma 於 07-7-20 14:40 發表
michelmcy

其實兩套都係同一個機構出的, 只不過Phonics Kingdom係新版啫...我諗內容都係大同小異, 是嗎?

liwoodma,

Phonics Kingdom 係GC 自己出版架, 唔係東西圖書出lu.  聽聞呢套深d.  但我比過囝囝睇 phonics kids o既子音同母音果兩隻 vcd 佢睇, 佢都未明, 等佢遲d再大個d, 再明白多d英文先播比佢睇囉

原文章由 liwoodma 於 07-7-21 12:57 發表
michelmcy

以前GC出Phonics Kingdom前都出了套Phonics Kids, 原來另一個出版社都有套叫Phonics Kids吖? Phonics Kingdom後幾隻碟都幾深ga..咪當比佢聽歌仔law...

liwoodma,

我就買左呢套 ---> http://http://www.baby-library.com/b3a45.htm

janetngan,

我試過幾次喺台灣網上訂d圖書同埋 phonics kids 番黎比囝囝睇, 你都可以 click 上面個網址睇睇, 一次過訂多d, 連埋運費, 真係慳左好多, 套 phonics kids 唔計運費只係hk$1xx : :

原文章由 janetngan2 於 07-7-22 16:21 發表
Michelmcy:thanks, 請問Phonics Kingdom同Phonics Kids有嘜分別?

janetngan,

Phonics Kingdom 係由 GC 全新開發, 你可以去 GC 個網址睇吓, 你就會明白兩者之間的分別.

ballball411

如果你仍然開唔到個網址的話, 可以試下呢個:
http://www.baby-library.com/
然後喺首頁揀 Phonics Kids 啦.
‹ 上一主題|下一主題