用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^。^ 創價 07 K1家長(part2)
樓主: patBmom
go

^。^ 創價 07 K1家長(part2) [複製鏈接]

hellopatBmom , 點會怪妳多事呢 .我未買白波鞋,但去運動家/Royal Sport 好小白波鞋:cry: ,我想去Toolsland/jusco/wing on/千式店睇

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-7-6 18:07 編輯 ]

原文章由 咕怪媽媽 於 07-7-6 21:45 發表
係咪一定要純白色? 有三條粉紅斜間得唔得呢 he?:idea:
我上次問miss,她答:最好純白色波鞋,但有少少顏色都ok

wongpsv:係~
各位搭校車既創價媽媽:我想問有無校車叔叔/亞姐打比你地呀?因上次問校車線問題時亞姐話會電話通知我上/落時間,但到現在都未收到電話?係咪我自己要打去問?定係等8月家長會時再問學校呢

Oscar媽:thanks
原文章由 Oscar媽 於 07-7-8 00:18 發表
你放心 la..你應該將會有次返開家長會時..
校車會比一張有時間既紙你架!!

灰色穿返學都無所為啦,放係學校果對係白色咪得囉~
原文章由 patBmom 於 07-7-8 00:30 發表
我買嗰對波鞋都有少少灰色架!
不過著咗上腳都唔係好覺!

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-7-8 00:38 編輯 ]

pinkcheung:嘜要用鞋袋嗎?另外你不如自己直接打去校服商問下,因我上個月係學校買完校服唔岩size(自己無check清楚),之後我自己去左何文田換都有碼(細碼褲)
原文章由 pinkcheung 於 07-7-8 19:00 發表
我都係唸住去Dr.kong買鞋,$190一對。不過再等下會唔會再減。d波鞋係唔係每星期羅番屋企洗?唔知個鞋袋係自備定係學校提供?
柏熹媽咪,上次我地個仔套細碼校服無貨,校服公司咪話有貨會call我地既?我想問你有無 ...

Oscar媽:我想問下女仔既頭飾係咪一定要凈色?定係無所為?
thanks

套校服我未洗ops:" /> 我稔住第一次洗時會將衫同褲分開洗~
bb2:我已買o左一對白波鞋,明日會去買多一對(2對同牌子,款有少少不同),我個女其中一條褲都緊(校服商比o左2條唔同碼我)我就拎緊果條去何文田校服商換大一個碼(因當時自己無check清楚所以自己去換)我覺得你可以考慮去換大一個碼,小朋友都穿得舒服

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-7-14 22:22 編輯 ]

你講得岩禾(我都稔唔到這個問題添 )
另一對我都係買第二個牌子喇~
原文章由 patBmom 於 07-7-15 00:39 發表
我就諗住買兩對唔同牌子,
因為買晒兩對同一樣,
怕如果著得唔舒服,
咁咪一次過兩對都著唔到囉!

上午班:
1) pink...............sunny(仔)...........將軍澳
2) 咕怪媽媽.........寧寧(女)..............將軍澳坑口站
3) annie926........柏禧...................荃灣
4) dorothy..........逸熙...................彩虹
5) 天使兒 ............Ryan..................深井
6) abebe ............玟穎...................青衣
7) pinocchio........禮禮...................青衣
8) elysemama.....巧妤...................沙田
9) Yanbb.............容容...................青衣

下午班
1) patBmom........Samuel(仔).......太子
2) 小阮子媽媽........晴晴..................深水埗
3) janetngan2......政慧..................大角咀
4) 小王子popo......祉悅..................黃大仙  
5) Michelmcy.......Alex..................將軍澳
6) Salina..............Ki Ki..................Tsuen Wan
7) sweetman.......惠惠..................青衣
8) ernestfu..........柏天..................荔枝角
9) tracy..............hoho.................沙田
10)ballball411......蔚蔚..................沙田

各位:我想買套Phonics Kingdom,除在係書展/惘上買之外,邊度還有得買?
thanks

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-7-22 00:31 編輯 ]

Michelmcy:thanks, 請問Phonics Kingdom同Phonics Kids有嘜分別?

ballball411
你再試下---> http://www.baby-library.com/b3a45.htm

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-7-22 17:02 編輯 ]

thanks....
原文章由 Michelmcy 於 07-7-22 17:50 發表

janetngan,

Phonics Kingdom 係由 GC 全新開發, 你可以去 GC 個網址睇吓, 你就會明白兩者之間的分別.

patBmom我同個女影左喇,$15/2打
oscar媽 :8月18日再返去開家長會,多謝你提
BOBO6:今年學費係$2150,出左mtr我唔識行只知有架小巴會係學校附近落,詳細你可上創價惘址睇下(有埋地圖)
天籃:你可CLICK入這裡http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1059700&;extra=page%3D4問下而家讀緊既媽媽

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-7-28 23:19 編輯 ]

我都覺得好平呀,介紹比你無問題,但對你來講好遠囉(係香港仔) 因我媽媽住果頭所以我返去時可以落去影(我之前都唔知有o甘平,都係係其它topic問d媽媽介紹)我之前去快圖美問過好貴:cry:
原文章由 patBmom 於 07-7-28 23:47 發表
janetngan2,
你喺邊度影學生相架?
點解咁平既?
快啲介紹俾我呀!

天藍,
我諗我哋呢班媽咪答唔到你既問題,
因為我哋啲仔女喺嚟緊八月尾先第一年返創 ...
‹ 上一主題|下一主題