用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問大家最心儀的幼稚園是那一間???(做個統計) ...
go

請問大家最心儀的幼稚園是那一間???(做個統計) [複製鏈接]

所謂心儀既幼稚園重點係幾大機會入心儀既小學. SPK係我最希望阿b入到既幼稚園, 因為9成入SPC而SPC係女校+天主教+英小.

原帖由 zriclo88 於 10-1-28 10:58 發表
係唔係真啊 ?? "有9成入到SPC"....我都有去面試....

SPK差不多可以叫一條龍, 不過見有家長話有幾個入唔到, 通常面試前都做足資料搜查.

原帖由 zriclo88 於 10-1-28 11:01 發表
唉 !! 我報了中西區既....但好少有一條龍......甘當前既情況都係逼不得已.....始終今年出生率高...競爭大......所以最後可能會搬囉 !!!!

你小朋友係囡囡嗎? 中西區有聖心同聖嘉勒係一條龍, 一心一意都可以升讀原校小學, 比其他區分好好多喇!

原帖由 小曳人 於 10-1-29 10:46 發表

唔駛擔心喎
校長好識揀人, 佢揀嘅就係有自信英文好嗰d, 所以如果你個小朋友無自信嘅, 根本入唔到
唔輪到你入去"自卑"

:D 如果你諗住入dbs, 幼稚園d壓力算得係咩? 其實真係冇馬兒好馬兒唔食草, 入得名校就預左要爭, 不過可以正面去睇競爭同壓力, 呢方面真係好講家長同小朋友既性格. 有時見人問邊間係輕鬆學習但學術/名氣高既學校, 我都想知?!
‹ 上一主題|下一主題