用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對崇真小學暨幼稚園好失望
go

對崇真小學暨幼稚園好失望 [複製鏈接]

我懷疑tt巳經收爆晒,但想收多d$50,就不停做下樣in下人,
我都是10月先交表,未n,相信都係石沉大海,近日上親來bk媽都話好表現都唔收.
無他...因巳ful,佢地由8月開始到現在,收埋d$50都幾和味,仲話可唔收後再寄信去申請其他班,嘩!發過發仔!
l

原帖由 aplbb 於 09-11-12 11:15 發表
我女女個日表現都好好,個日係Daddy帶佢去面試。見完後Daddy話覺得TT會收,不過Daddy話唔係咁鍾意TT,因為面試個日(27/10)既安排太混亂,反映出學校行政唔得,加上佢係TT n 年前的小學校友,但以前TT根本一d都唔出名,所以佢對我咁 ...

我都覺得對此校無咩好感,根本浪費人力,物力,家長心機同資源,無位又扮有位,成村人去in,in足幾個月都仲不停叫人去in,咩事!!!!!
唔係為了50元,唔通想做至top名校,想收頂級學生,大家報佢地都係因為平...我問有朋友個女係到讀, d人話前幾年無咩人侯.佢個小朋友成續麻麻還叫佢轉校,其實間學校都有d奇,國際班都攞到學卷....,d安排又混亂....

睇完你地post,我覺得應該不是父母or小朋友的問題,而是可能學校額滿問題,timing,我地太遲.....,相信成日甘多日in,hk U,甘大都唔收,10月尾打去都話收生....現在見個d相信都係唔想退50元比你地班友....等你地以為有希望...
米照見,近日見親都話reject,無論nterview如何,家境如何....其實result都係....r..e...j...e.c.t.!!!!!
剛in or 未in都只會成炮灰多...
叫你地聽講座,都係宣傳下佢地小學....因小學要收費...好多讀完幼就走人,佢地小學都幾貴..所以都要賣advert....
.未in,都是唔好有其望.......如果感覺不好,就幫地賣下adv,,,
原帖由 lpcjoe 於 09-11-21 19:58 發表
CS1888:
睇過你地既回應,我個心舒服左好多,我個女都係超大B,而兩夫婦都係專業工作者,面試當日佢能夠做外籍老師所講既所有野,而且係快而準,我心想:唔收就奇!結果,真係唔收!
我不斷反醒,係我既問題嗎?係我回答老師時不夠禮 ...

想問下你家女兒當日表現是否好出色呢?
原帖由 ppww 於 09-11-24 14:08 發表
阿囡12/11面試,今日收到信收了入主流上午班.
正在考慮緊!
‹ 上一主題|下一主題