用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 想問下葉氏兒童合唱團的意見?
go

想問下葉氏兒童合唱團的意見? [複製鏈接]

想問下葉氏兒童合唱團的意見?

我對呢間音樂學校幾有興趣,唔知有無讀緊,有無d物野意見可以比到我呢?

kae

Re: 想問下葉氏兒童合唱團的意見?

Daphne 寫道:
Hi Kae,

My son(now almost 4yrs old) attend their music course at Shatin hall.  I can say it is a bit more than okay.  He can sing do re mi fa with action & some new songs..... The teachers there are nice.

Yr girl is now 3yrs old?  I saw yr message about HKBUK....my son is studying there in K1

hi Daphne
咁口岩0既,我都記得之前在hkbuk的topic內傾過偈,阿女好幸運地考到浸幼啦,我都會比佢讀,咁你仔仔咪係佢學兄law,佢而家2歲3個月,葉氏係我親戚介紹我叫我去睇下,佢話幾好同埋有d course for 細d的小朋友,我見佢好鐘意音樂所以想早d比佢學下,因自己又唔係好識教,咁你仔仔幾大時比佢開始學呢?學費貴唔貴呢?請指教。

kae

Daphne

我今日打去問過啦,佢地係有好幾個course 係 for 6個月至歲半、歲半至2歲9個月及2歲9個月至4歲9個月。不過歲半至2歲9個月呢個course係每日都要上即mon-fri am,我阿女要返學所以返唔到,so我諗住到暑假先比佢開始返,另外我問左佢地2歲9個月以下個d course係好似playgroup型式咁上課,會從中教佢地音樂知識及基礎。

kae

twinstar 寫道:
May I know where is 葉氏兒童合唱團 ?

Twinstar

你上佢個web度睇,好多地方都有架。

Yip's HK

Kae

marcusBma
我打算7月開始比阿女返CID(係咪即係2個鐘個班),其實"德福"centre最近我屋企,但你有無意見可以話比我知九龍邊個centre 的老師會好d呢?謝謝。

kae

marcusBma 寫道:
kae: 7月份有暑期班喎, 如果德福centred時間就唔太清楚, 因為唔係自己中心,係幼稚園黎架, 不過德福既Lily姐姐都好,但唔sure仲有冇教, 遲d話你知

marcusBma

好呀唔該哂,你有最新消息記得話我知。

kae
‹ 上一主題|下一主題