用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南幼稚園 家長分享
go

迦南幼稚園 家長分享 [複製鏈接]

Re: 迦南幼稚園(祈德尊分校)家長分享

法子,

好驚訝響lee 個topic見到你, 原來係搬屋....

我實在吾捨得比仔仔由8點出門成6點先返屋企, so佢k1想佢返附近學校, e+要問多d資料, 因要報名la.

emilylin, 法子,

想了解多d迦南, 請幫忙 !!
有冇外籍老師教英文 ?
k1 功課如何 ?
是否k1, k3 上am, k2 上 pm ?
05-06開始招生未 ?
有冇 open day ?

好多問題, 唔該兩位.

emilylin,法子,

多謝你地兩位報資, thankyou.
我仔仔e+快23個月, 迦南幼稚園(祈德尊)系我首選, 其次是浸會, 本來首選是祈德尊救世'君', 但遲入表....no chance, 但迦南k3要上pm另我唔知點好, 好頭痛.

又有位mami話我知, 迦南程度好過根德園, 你地有冇意見呢?

牛奶仔媽媽

海濱有.

emily, 法子,

我去拎咗赧報名表啦!
我都唔知系咪只有lee間k3要上pm.

emily,
我住麗城個邊.

講開考試, 我位大爺bb仲未識講, 只系間中講單字... 實唔掂law !! 點好 !!

法子,
希望bovie好快适應新學校, 系呢點解你唔吾留舊校, 坐校車咪得.
我會比囝囝in咗先, 再諗k3 pm班個問題.

emily,
7/11 in 呀!! 多謝你安慰.
以前你囡囡考左邊間, interview問mug呢?

法子,
囝囝 (toto) 11月吾返住, 出年2月先返, e+可能有變... so好頭痛.

emily,
大坑東只想讀n1, 因可能我會做野, 但full day要成5點先返到屋企, 另我有d猶疑.
多禮你的分亨, 細仔in會輸蝕, n年前同大仔領教過la.

emily,
我大仔p.4啦 !! 讀仁立紀念.

miriammami,
救世軍幼兒園系1st choice, 但case同你一樣, 唔洗諗.
荃浸會報, toto系細仔, 要買個保險.
toto 6/11 in迦南, 唔知會否見到你同Miriam呢?

法子,
放心啦, 細路好快適應, 何況有你適心教導.

miriammami,
你是教琴架 !!! 上門 ?? 我考慮轉老師, pm 資料我丫.
Miriam笑容搭夠, 我toto好cool ka !! 我冇計, 輸梗la !!

emily,
我搬左屋, 冇考慮哥哥間幼稚園.
仁立好吾好 ? 好難講, 睇你細路同學校夾吾夾.... 我覺得走下ball.... 但今年入林護有5x人 ..... 趺晒眼鏡.

Miriammami,
琴老師太"林"善, +上老師系附近只得我仔一個學生, 以前有3個, 先後停學or搬遷, 佢"好似"想吾教, +上我亞仔又唔叻, 始終留唔到佢 ...... 至於夾唔夾 ?? 我覺得唔太夾.... so我想同佢轉老師, 問定資料先law.... 佢仲細, 要跟出入, 唔可以去太遠學..... 亞仔手勢唔正確, 攪左好耐都系錦..... 頭痛 !!!
e+學校又多活動 (主要系老師叫到), 本來一向唔諗sat, sun 學野(親子時間), e+要諗吓.

emily,
仁立記念唔系仁立, 兩間唔同學校, 響上角街即全完中學則.

法子,
先多謝你, 今個星期日唔得呀, 有機會一定到.

法子,
大褸S 碼可吾平讓我呢?? 我諗toto大多數入迦南.
thanks.

法子,
我同toto多謝你呀 !! 吾該hold住, heheee (好開心, 吾洗煩)

emily, 法子 & all...
成個幾星期冇梨lee 個topic, 皆因toto吾舒服, 唉!! 攪到我一頭煙.
本來冇mud事, 見佢成日嚮屋企, sat 同佢去荃灣廣場5樓玩吓law, 點知返梨咳到好西利, 又要攪幾日tim !!!

Carmen,
你住麗城, 亞仔好有機會同你囡囡做同學仔, 7/11先去in.

emily ma,
多謝關心, 今日好好多.
你吾講都吾知迦南以前系存統教學, 好彩有bk, 又有你地有心mami, 我嚮櫥學唔小野.

miriammami,
救世軍幼稚園我都有排隊, 但佢話兩年內no chance, 佢6/11派表報名冇意思, 跟本冇位比.

carman,
系咪住"油xx"那位呢? 我估中要請我去麥記食雪糕bor. hehe.

lee 兩星期好busy, 大仔要考試, 冇梨lee樹chat~~

今日9:30 in迦南, toto照舊"cool", 吾so miss, 但主任5:30 call 我, 話收toto am class, 真奇怪 !!! 可能我remarks 話 toto 好大機會讀迦南n1 (但系另一間).
我e+ 15 16, 最大問題系k3返pm.
今日迦南比我印象系.... 好乾淨 !!

miriammama,
miriam今日如何呢? 我同你一樣想toto響教會學校大, 但迦南宗教意識吾太強.

法子老師,
想問下你對祟真點睇呢 ?? 比下意見丫 !! thx.

emily,
我最煩k3要上pm班, 因00丁丁讀一年pm班, 上小學又打回原型am班, 有d活動吾可以一直學落去, 又要轉時間迫住提早收工, 大仔時都系lee個問題. 唉 !! 以為今次冇'金'煩, 原來又.... 頭痛 !!!

法子,
祟真系個山頭, d蚊真系好系野ka !!
錦你比禮賢,宣道d資料我丫, 我好烏sir sir.

miriammami,
toto當日表現都好差勁, 完全吾聽miss指示, 冇樣做到, 連平時強項講bye ah 都欠奉    我響表寫"打算讀海濱n1", 主任call 我叫我交$便ok, 仲話叫我放心tim, 我e+好頭痛.

emily,
你講解學校情況好詳細, thanks.

emily, carmen,
海濱未收toto, 因我知佢仲未夠學生, 只打算(未sure)讀n1,
不過我朋友話lee間吾好, miss打人, 佢個女系受害者.... 吾多講啦.
x德尊收toto, 不過未收信交$.
荃浸真情out左我仔 .... 不過佢收都吾讀, interview好亂, 我早5mins到, 但等左成個鍾.    悶死toto ... 地方又細....
祟真今日收信... 竟然收左am class, 但要問多d意見先, 未有定案 .... 校園好大, 不過舊d .... 最liki佢強調宗教 ... lee點對我地個family好重要, 配合家庭教育.
最後報禮賢......... 收工.   
其實in左3間學校, toto表現得人驚, 吾坐定, 四處走, 成日去開門, 成間房比佢模'雲', 吾叫人, 響迦南連bye bye都吾講. 佢亞ma我 no eye see !!

法子,
我等你比禮賢d料我呀 !!
‹ 上一主題|下一主題