用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^。^ 創價 07 K1家長(part2)
樓主: patBmom
go

^。^ 創價 07 K1家長(part2) [複製鏈接]

上午班:
1)pink...sunny仔...將軍澳
2) 咕怪媽媽...寧寧(女)...將軍澳坑口站
3)annie926.....柏禧.....荃灣
4)dorothy......逸熙...彩虹

下午班
1)patBmom....Samuel....太子
2)小阮子媽媽....晴晴....深水埗
3)janetngan2....政慧.....大角咀
4)小王子popo....祉悅.....黃大仙  
5)Michelmcy.....Alex.....將軍澳
6)Salina ... Ki Ki ... Tsuen Wan
7) sweetman...惠惠...青衣

因為舊嗰邊成日upload都有啲問題,
所以開part2,
希望大家唔好怪我多事啦!

各位媽咪買咗白波鞋未呀?
我見呢排啲運動鋪開始減價,
大家得閒就去睇咁啦!

[ 本文章最後由 patBmom 於 07-7-20 17:17 編輯 ]
   0    0    0    0

上午班:
1)pink...sunny仔...將軍澳
2) 咕怪媽媽...寧寧(女)...將軍澳坑口站
3)annie926.....柏禧.....荃灣
4)dorothy......逸熙...彩虹
5) 天使兒 ...... Ryan ..... 深井

下午班
1)patBmom....Samuel....太子
2)小阮子媽媽....晴晴....深水埗
3)janetngan2....政慧.....大角咀
4)小王子popo....祉悅.....黃大仙  
5)Michelmcy.....Alex.....將軍澳
6)Salina ... Ki Ki ... Tsuen Wan
7) sweetman...惠惠...青衣

個新BK網頁真係激死人呀!
好似天使兒加咗名之後就唔見晒下午班後面啲名,
所以我就幫天使兒重新整理過一次!

janetngan2,
我嗰日去海運行街就幫個仔買咗對,
係new balance $250,
跟住再喺沙田啲運動鋪行街見到有啲仲平,
都係200-230左右咋!

[ 本文章最後由 patBmom 於 07-7-6 19:17 編輯 ]

我買嗰對波鞋都有少少灰色架!
不過著咗上腳都唔係好覺!

Oscar媽,
我個仔係返下午班,
我諗住自己湊返放學,
所以請問最遲可以幾點返到學校呢?
咁最遲又係幾點接放學呢?
:) 唔該晒!

各位媽咪有冇洗過啲校服呀?
想問吓會唔會縮水同脫色架?

Oscar媽&mimicheng,
Thanks!
乜原來明愛賓館有圖書館!
我都唔知道添!
mimichen你都喺嗰頭住架?
咁你平時同你個仔返學係坐車定行路呀?

我就諗住買兩對唔同牌子,
因為買晒兩對同一樣,
怕如果著得唔舒服,
咁咪一次過兩對都著唔到囉!

上午班:
1) pink...............sunny(仔)...........將軍澳
2) 咕怪媽媽.........寧寧(女)..............將軍澳坑口站
3) annie926........柏禧...................荃灣
4) dorothy..........逸熙...................彩虹
5) 天使兒 ............Ryan..................深井
6) abebe ............玟穎...................青衣
7) pinocchio........禮禮...................青衣
8) elysemama.....巧妤...................沙田
9) Yanbb.............容容...................青衣

下午班
1) patBmom........Samuel(仔).......太子
2) 小阮子媽媽........晴晴..................深水埗
3) janetngan2......政慧..................大角咀
4) 小王子popo......祉悅..................黃大仙  
5) Michelmcy.......Alex..................將軍澳
6) Salina..............Ki Ki..................Tsuen Wan
7) sweetman.......惠惠..................青衣
8) ernestfu..........柏天..................荔枝角
9) tracy..............hoho.................沙田
10)ballball411......蔚蔚..................沙田

因為我住得比較近,
所以老公6299都話自己湊返放學好啲喎!
不過我都有啲擔心落雨都幾煩,
唔知校車去到學校門口係咪一啲雨都淋唔到呢?

我都同我個仔報咗English Fun暑期班,
都係外籍老師教,
不過因為唔準家長留低陪學生,
所以我都唔知佢哋教得好唔好,
就當係俾佢仔去玩吓咁囉!:loveliness:

Michelmcy,
我都想俾個仔去學游水,
但同你一樣都想搵一啲可以同佢一齊上堂嗰啲,
因為以佢哋依家既年齡自己上堂都係太細呀!

applemary9527,
你入嗰啲資料又出唔到喇!
都唔知點解BK依家個新版成日都有野唔掂,
我諗你要入多次喇!:)

原文章由 ballball411 於 07-7-20 18:53 發表
我想問下你地會唔會係運動衫入面著底衫呀?

我都冇諗過呢個問題添,
因為平時我就咁同個仔著件Tee就出街喇,
不過學校有冷氣,
係咪著番件背心底底著數啲呢!
之前喺學校買咗嗰件冷外套,
唔知可唔可以放喺學校等佢凍時可以攞嚟著呢?

mimicheng & Oscar媽,
:D

想問吓返晏奏班既媽咪驚唔驚小朋友返學會眼瞓呀?
因為我個仔平時三點左右就要瞓晏覺,
雖然依家已經開始訓練佢晏啲先瞓晏覺,
但我都驚佢返學時會眼瞓呀!

學校有BB床?

[ 本文章最後由 patBmom 於 07-7-27 14:31 編輯 ]

大家影咗校服相未呀?

elysemama,
哇你個度影嗰啲學生相真係好平呀!

其實我都未影呀!
都諗住下個禮拜就影喇!

janetngan2,
你喺邊度影學生相架?
點解咁平既?
快啲介紹俾我呀!

天藍,
我諗我哋呢班媽咪答唔到你既問題,
因為我哋啲仔女喺嚟緊八月尾先第一年返創價,
我哋都係<問題媽咪>,
好多時都係創價06媽咪答我哋咋!

janetngan2,
你喺邊度影學生相架?
點解咁平既?
快啲介紹俾我呀!

天藍,
我諗我哋呢班媽咪答唔到你既問題,
因為我哋啲仔女喺嚟緊八月尾先第一年返創價,
我哋都係<問題媽咪>,
好多時都係創價06媽咪答我哋咋!

mimicheng,
搭車瞓著咗叫唔醒!
真係咁眼瞓!

[ 本文章最後由 patBmom 於 07-7-28 23:51 編輯 ]

renren,
面試時佢哋都係問吓啲生果名呀,
睇吓書然後叫小朋友講吓啲公仔做緊咩呀咁,
但我個仔都唔係識答晒所有啲問題,
因為聽啲人講話佢哋最主要睇吓你同個小朋友點溝通,
例如佢唔識答啲問題時大人用咩方法去處理咁.
但大家都話最好父母都一定要到,
同埋佢哋一定會問你介唔介意同下奏班,
同埋平時同小朋友去邊度玩咁囉!
呢啲都唔知係咪貼士呀!

天藍,
唔駛客氣!:loveliness:

原文章由 szenam 於 07-7-31 21:42 發表
patBmom:我想請教下如果佢問讀下午班有無問題,如果我答下午班唔得,會唔會影響到佢收我小朋友呢?因為我睇書有個case係個媽咪同學校話佢小朋友下午班唔得,佢朋友就上下午班都無所謂,最後間學校收左佢朋友個小朋友 ...

我自己就答冇所謂,
我都聽過有啲過來人講話如果答淨係上奏班會扣分,
不過唔知係咪真架!
你可以學其他媽咪咁如果真係收咗下奏班就同學校申請轉上奏班,
BK都有幾個媽咪轉到呀!:loveliness:
‹ 上一主題|下一主題