用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 YW Channel 2上中
go

YW Channel 2上中 [複製鏈接]

www,

你唔好偏心呀, P1 個面都要俾呀

原文章由 wwwmama 於 07-10-31 23:10 硐表
各位靚太,

咁快又要開新版,証明各位都好勤力緊守崗位,有見及此現先發放每位勤工獎一個,遲D又會有長期服務金等等...,現請大家繼續努力多多發表。 ...

JAM,

Congratulations to your younger son

[ 本文章最後由 KLLP 於 07-11-2 09:19 編輯 ]

JAM,

祝你生產順利, 小b 女肥肥白白, 健康美麗!!

原文章由 JAMmama 於 07-11-2 10:48 硐表

我都覺得bk有d short short地, 我都係有時入不到來!!!

我現在在公司, 返到來真係一額汗, 有d貨走唔到, 要賠飛機, d同事講返d cases比我聽, 有感有心無力....因為一陣都走了! 千幾個emails都唔睇了, 始終都已收拾 ...

JAM,

你好好休息下, 唔需要掛住我地架
祝bb女身體健康, 美麗動人, 聽教聽話:loveliness:

原文章由 Easy媽咪 於 07-11-5 12:04 硐表
各位媽咪

我代妹妹同妳地報平安, bb今晨已經出世喇, 妹夫講bb女面兒脹bookbook喎, 媽咪身體都唔錯喎.

ZZ,

重有我呢  (如果可以, 你幫010問埋呀! 我估佢都好想睇的 )

原文章由 sneezy 於 07-11-7 17:26 硐表

算你啦  咁等jam出院後, 我問下佢比唔比你地睇啦
你知啦, 未得佢批准, 我唔可以亂發出去的, 對嗎 ?

我都唔識睇似邊個, 只是覺得小b女臉蛋紅紅的, 很可愛

原文章由 sneezy 於 07-11-8 11:32 硐表

我就唔識睇似邊個, 不過b女就好可愛

jam,

miss you and baby girl so much!

I祝願小b女快點回家, 你不用那麼辛苦
原文章由 wwwmama 於 07-11-12 09:46 硐表
JAM,

好掛住你呀!B女出得院未? 祝願小公主身體健康、快高長大、聽教聽話、開心快活、儀態萬千、美艷動人...

lolo,

yes, baby girls are very lovely...are u considering adding a new member to your family

原文章由 lochikwan 於 07-11-12 13:50 硐表

真係希望可以快d見到bb,
我地教會都2.名太太有左,
好鄧佢地開心,特別如果知道係女,
d女真係好得意嫁,
佢地剛剛懂得行,著住條裙仔,
pet pet擺擺下咁,好cute嫁!!! ...

lolo,

妳個人0甘溫順, 個女性格都應好似你的, 一定好容易教, 放心wor
我反而想, 如果再生一個都係仔, 真係唔個點算好
我最近真係特別feel 到校長那句名言 ...的仔對腳好似有摩打...如果一家內有三副摩打, 仲要去唔同地方, 我真係唔知點算

所以, 我都唔敢再生

原文章由 lochikwan 於 07-11-12 14:07 硐表

我都想呀,
生就好容易,
教就好難啦,
咪攪,我怕怕啦,
但講真,我真係好想有個女嫁!!!

JAM,

no la...just happy to see you are turning up
will you change the big head photo of your younger son to bb girl ?  Looking forward to it.

原文章由 JAMmama 於 07-11-16 20:18 硐表

係咩, 有兩版啦.....c囉.....其他靚太見到, 又話我出來攪到佢地睇得好辛苦了 [/quote]

但係 www 係唔係想低調一的呀? 如果當日送, 好似高調左的wor, 不如現在送定先, 當係預祝啦

原文章由 Anthea 於 07-11-18 15:43 硐表

Cannot vote for others, but www sure win anyway!  Has KLLP prepared flowers and B-B?

[ 本文章最後由 KLLP 於 07-11-18 20:43 編輯 ]

JAM,

good morning!

終於睇到bb 女張相啦, 好可愛呀:loveliness:

原文章由 JAMmama 於 07-11-19 11:06 硐表

我都打咭上班啦

你好準時喎, 叫www頒個勤工獎比你

My little son like to 抱 baby!

尋晚, 我同佢講有位EE生左BB, 然後要落一落街, 佢即刻跟住你, 話要去睇bb, 知道唔係之後, 都唔知幾失望

原文章由 Anthea 於 07-11-19 11:52 硐表

That's good.  I like 抱 baby!

Alice上星期三先生咗, 咁咪比預產期遲咗成個星期
Yes.  God let her to finish the revision with her son before she is drawn for another task!  She is 催生 this time. ...

zz,

基於以下原因, 你不用為010擔心:
(1) 010仔仔的記性和她媽媽相比, 明顯是青出於藍;
(2) 010 仔仔不是搭校車的, 所以即是一時失手, 到了地下, 亦找不到人接他的

原文章由 sneezy 於 07-11-19 12:10 硐表

教你一個好方法: 你打電話給校車ee, 話比佢知阿仔要留校, 但怕他忘記走來坐車, 請她幫你跟跟眼. 這樣係咪好perfect呢

我會叫佢將來結婚之後生架啦, 你放心啦

而家, 咪睇下, 抱下其他人的BB law

原文章由 JAMmama 於 07-11-19 12:18 硐表

我兩個仔都好鐘意抱bb, 成日都話要抱....又同佢傾計,  見地佢地咁....都好好笑ga!

細仔做咗哥哥後.....好似大個咗咁, 成日都好主動幫我手揍妹妹, 如果抱住妹妹在車, 佢又叫爸爸開慢d, 妹妹飲奶, 佢又識取妙巾, 佢 ...

ZZ,

我仔仔昨天驗完眼, 竟然有成150度近視
即刻同佢配眼鏡啦, 1 星期後有
回家, 立即訓示佢以後要坐得好好, 唔好0甘近睇書
視光師都話佢算深得快
唉! 我而家可以做什麼, 可以使佢的近視度數stablize

我見佢有時睇電視走左上前幾步law...但除此以外, 沒有什麼特別, 點知

眼部運動 --> 點做架

原文章由 sneezy 於 07-11-22 10:59 硐表

吓...150度 未驗眼前, 你有冇發覺阿仔有什麼蛛絲馬跡嗎
因我見我仔有時看電視是瞇起隻眼, 而我們對上一次驗眼只相隔十個月左右, 就深了50 度.

你試下叫阿仔做下d眼部運動, 對眼睛有幫助的. 我地就加 ...

YM,

06年8月個時驗, 係有25度遠視的, 因此佢其實total 係增加了175度

Anthea,

calling...calling.....Anthea
請你快的出來教我做"眼睛運動"啦

原文章由 YMMON 於 07-11-22 11:06 硐表

有成150度, 之前係幾多度呀

我都驚緊阿仔會加深, 下個月要檢查啦, 你快啲問anthea教你做個眼操, 好掂架, 再食埋藍梅素, 睇吓可唔可以keep住.

最近又睇到廣告講矯視鏡, 下次驗睇我會詳細問驗光師 ...

Congratulations   

原文章由 雯雯 於 07-11-22 17:25 硐表

R仔 - 優異獎
明星仔 - 季軍
小司儀 - 亞軍

英華仔真係好掂  

JAM,

祝你星期一食完早餐後, 便收到好消息, 現在先送上小禮物給小弟慶祝

‹ 上一主題|下一主題