用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 ...
樓主: 月兒
go

第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 [複製鏈接]

Re: 第一個登陸"協和小學家長分享"!

我個女國際學校讀緊k2, 我計劃考協和, 因為我老公係協和舊生.  唔知協和多唔多功課呢 ?   請賜教 !!!!

:

Is it very difficult to apply Hip Wo ?  My husband was gradurate in Hip Wo - PM.  If we apply in AM class, we only got 15 scores but 20 scores for PM class.

Kindly advise, thanks !

我想問卓悅隻蚊貼是否很大陣味呢 ?

tamannabel 寫道:
carollam&yanyanma,

我囡上星期已比蚊叮到成對腳都係,
有成4大達呀!番到來叫哂救命...
我拿拿臨去卓悅入左3包蚊貼,真係又幾使得.
carollam我問左我囡,你應是入了所謂
PTA會先有親子燒烤遊份通告~
你個女果班就好la,有蚊香供應埋.

但我見05年有7個學生入左伊利沙伯中學, 伊中的成績唔係好過銘賢咩 ?

月兒 寫道:
各位協和mam︰i

今天找不到校長詢問"脫勾"一事,
不過就問了班主任,
她説從未聽聞,但答應會代我問個明白。
可是有一高年級家長說︰
早已在教署那裡收到此消息---上下午一齊"脫勾",
皆因"銘賢"嫌所收的"協和"學生的成績不逮 ,
覺得他們不是尖子的尖子〔最好的一群〕,
因而自行申請"脫勾"。

月兒[quote]
tamannabel 寫道:
各協mami,

昨天派了通告,
問小朋友會原校升班與否?
同埋"銘賢"脫勾,都只由今年小一生.
先會受影響...你囡囡就不用擔心la.
我就憂憂地....   

想問下上年有無咁問過家長是否原校繼續讀
[/quote]   
‹ 上一主題|下一主題