用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇家長子弟讀石圍角小學?好氣憤!想轉校!!!邊間好 ...
樓主: wongkelvinwong
go

有冇家長子弟讀石圍角小學?好氣憤!想轉校!!!邊間好 [複製鏈接]

wongkelvinwong 發表於 14-7-7 22:49
石圍角小學推廣關愛文化,可是,我女女近日同我傾計,講返一些學校發生的攪笑事,我才發現校內老師經常羞辱 ...
係唔係某一位老師的行為? 抑或是大部份老師都用相同手法? 老實講, 所有學校都會有小問題, 如果係小部份老師的行為, 建議同校長反映, 表示處罰手法的負面影響, 如果學校不聽取意見再考慮。因為, 如果為了一件不滿事而轉校, 可能會沒完沒了。

kenwong888 發表於 14-7-8 09:35
The teacher does not respect the students!
係呀, 但要考慮係the teacher or the teachers or most of the teachers。
建議樓主同校長談談, 見過有JM的朋友都有類似唔尊重同學的事情, 家長向老師發出律師信。所以, 校長應該正視。如果係為小朋友教育問題, 學校應該會接受意見的。因為, 始終間間學校都有一些我們不太喜歡的地方, 如果能雙方合作改善, 就是雙贏。

jesswong1029 發表於 14-7-8 18:07
好多學校一樣係咁, 睇下你知唔知姐.
我在6月尾, 去祖天in, 當我的仔面前修路佢.
我的兒子in時, 自己1個對住 ...
你唔講又真係唔覺喎, 我囡囡(現升小二)都係幼稚園時A-Z都未搞得掂, 但會聽會講會睇, 寫就唔得, 不過上咗小學無耐, 佢就識得寫一啲了。教小朋友串英文生字係小學老師既責任, 唔係幼稚園老師既責任。
‹ 上一主題|下一主題