用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 今年升小一打算聖誕節去旅行
go

今年升小一打算聖誕節去旅行 [複製鏈接]

回覆:今年升小一打算聖誕節去旅行

Xmas早半截去冇問題

後半截?你預咗做炮灰吧

小一咁細要起碼5日回魂

睇你邊間

同睇你有乜要求

我都係貪玩之人

貪玩正常

但要玩,就放棄什麼家族大旅行,小家庭Xmas 頭段去個short trip算吧啦

引用:正常情況當然唔去,但小—第一次考試在成世

原帖由 小曳人 於 15-08-16 發表
正常情況當然唔去,但小—第一次考試在成世人嚟講其實唔太重要!所以,如果家族好少—齊去玩,特別係有老人 ...
老人家通常不會只有假期後段得閒

通常都係working sibling/relatives先有如此limitations

同意小一考試真係唔多緊要。

要小二插班除外。如果考得不好,你真心不介意,而你細路性情又唔係果種衰一次就被打沉的,其實去也無不可。

引用:我識個讀出名谷津小,小一真是食老本,溫好

原帖由 MrBeast 於 15-08-16 發表
我識個讀出名谷津小,小一真是食老本,溫好少和長假又出國去旅行,成績都不錯,不過人地個得我個唔得之麻。 ...
係。

醒的或定的或兩者皆備的真係去同唔去都成績相差不大。

但不是我果個。

楼主個仔係「凡」童讀「神」校,抑或「神」童讀「凡」校,都已經很不同。

‹ 上一主題|下一主題