用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 校車事件2 (ATTENTION)
go

校車事件2 (ATTENTION) [複製鏈接]

醒目開學勳章

早到有所謂,但起碼要比家長知,佢地又唔會等到約定時間至走,早到左重要話家長不是,我一陣都係早多15分鐘去等其實以前佢地都係早上校車放學,放3:30不過佢地早大約10分鐘就排好隊上校車,不過時間永遠都係大家約好的時間到.

醒目開學勳章

所以我都好擔心,頭先早20分鐘就落去等,點知都係預定時間到,尋日就早左大約8分鐘
原帖由 Little_cy 於 10-9-8 14:00 發表
打左電話去學校, 仲話”係呀”, 有頭車, 頭車12.10分到就開, 喂, 大佬呀, 你出聲ai ma, 點知你咩野頭車, 尾車姐

醒目開學勳章

我個站10個有9個係賓妹接,所以想大家互相照應都難不過上年我就真係未試過有今年的混亂情形.校車完全安排得好好.

醒目開學勳章

今日帶個女坐校車,我2號車,見到上哂後重有3個位淨,見嬸嬸點完人都未開車(心諗即係未齊人),但係知道去下一站(causeway bay)會有4個小朋友上車,咁即係又超載一陣返黎問下個女先

醒目開學勳章

宜家有6個咁多??!! 學校段路我已經好擔心,因為其實保母冇位坐都已經係超載,因為頭先佢地話係保母冇位坐,我知佢地有飛車,上次老公問佢地,佢地都冇否認,只係話有安全帶唔怕.如果真係有咩事,多左一個都好,保險係唔會保.如果唔係段路咁斜怕個女天氣唔好時會辛苦,我真係自己湊.
我知舊校車都重有做,不過就上面停,小朋友要行小小路返落去,高年級個D有D就係咁做.
原帖由 chmanpong 於 10-9-13 13:43 發表
Hi polarbb,

I can't see 超載 in casueway bay la. There have 6 students pick up in causeway bay (No 2 bus).

chmanpong

醒目開學勳章

我都覺得導修堂同個原意已經唔係好同,因為會拎左D時間黎上校車,佢地執得書包黎又冇左5分鐘,咁我寧願好似以前咁830至上堂
原帖由 VANESSA1109 於 10-9-17 12:05 發表
唉 我個女架校車要4:20 分先係克街落車, 佢話導修堂上得15分鍾 就已經要去預備等上校車, 而家轉左去英皇中心落車 先早返4:05 分落車, 咁多左呢個導修堂其實係比啲學生去準備上校車 ...
‹ 上一主題|下一主題