用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇又一村幼稚園嘅媽咪可以幫吓我?急! ...
樓主: potatoo
go

有冇又一村幼稚園嘅媽咪可以幫吓我?急! [複製鏈接]

Re: 有冇又一村幼稚園嘅媽咪可以幫吓我?急!

Hello, hinhin.mami & potatoo,

咁啱你地既小朋友又係15號上午 in 完又一村,下午in 約克呀!   咁你地仲有無 in 金巴倫呀? 我個女上午係又一村既狀態唔係咁好,老師既問題有一半係唔出聲, 唔答 佢連老師比包維他奶佢,問佢用黎做咩?佢都唔講.所以 ...

但下午(食完lunch)去金巴倫同約克,佢就變左另一個人,問咩答咩,有文有路喎?! 嗃到我都唔知點算?

如果間間都收(至少又一村和約克),你地會點choose?

係呀!又一村間學校既環境真係無得頂! 啲老師同校內既叔叔嬸嬸都咁親切. 再加上果兩個外籍老師坐鎮,印象分真係 sure-win . 不過,我同大家一樣,擔心佢地既程度唔知夠唔夠? 雖然話有兩語三文,始終不是以英文為主. 呢點,真係一個重要既考慮! :

potatoo,

我都收到信喇!收咗阿女讀上午班.
不過,我仲未決定交唔交留位費.
如果,最後都係讀呢間,咪有可能同你個仔同班?

收到信既各位媽咪,真係恭喜哂!    你地仲有無報同埋 in 左其他學校呀?in 成點?佢地好多都話要 in 完兩個禮拜後至收到信得唔得. 令到我十五十六咁!

Re: 有冇又一村幼稚園

請問你地有無報同係又一村區既禮賢呀? 聽講佢地嚮德育同教導自學自理方面都做得幾好. 你地有無考慮呢間? 有無媽咪可以比啲意見?

potatoo,

聽你既口氣,似乎想個仔入 York 多啲喎?! 如果遲啲 in 完仲取錄左,咁你會唔會改為比阿仔入約克呢?

各位媽咪,

請問有無邊位知道,又一村幼稚園有無安排課外活動或者興趣班比啲學生參加呢? 如放學後或者星期六�日咁?    又是否一星期返五日? interview 果日,我唔記得問.

Hello, 各位交左留位費既媽咪,

你地好!我都為我個女交左留位費啦! 希望出年大家既小朋友會一齊係度返學.
‹ 上一主題|下一主題