用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想問你哋小提琴初學學費多少?演奏級老師和八級老師的分 ...
go

想問你哋小提琴初學學費多少?演奏級老師和八級老師的分別 [複製鏈接]

我女女私人小提琴老師有八級 , 初學者四堂$780 ,每堂45分鐘 , 想大家比較一下

我看見有廣告 ,私人演奏級小提琴導師收學生,初學者四堂$600 每堂45分鐘 ,是不是好便宜??

比較一下 , 我女女小提琴老師好像好貴

並且 ,演奏級老師和八級老師教法/技術是不是相差好遠?
   0    0    0    0

回覆 2# Sindy 的文章

I agree with your point .

And ,演奏級小提琴導師$600 四堂,每堂45分鐘 ,是不是好便宜??

回覆 6# sharon0908 的文章

廣告位私人演奏級小提琴導師有10年全職教琴經驗 ,長過我自己女女八級私人小提琴老師6年

回覆 12# Kareese 的文章

i copyed from other chatroom

肥左啦~2次啦(ATCL VIOLIN)

各位大佬,我前日收到張分紙果時真係想死.......
我08年考果時4X分,我A SIR同我講只係我5好采......
叫我試多次......
我好認同我A SIR講既野(因為我一世仔都未試過肥任何試^^INCLUDES 學校試+VIOLIN 試,仲有我八級PREPARE左半年都考到13X啦=="......ALSO我大大話話都WIN過5少小提琴既獎啦~
P.S.我5係玩自大,只係想強調我有幾5 GR.....)
SO我拿拿臨去報左下次既ATCL
BUT 前日收到張分紙果時,4X分.......
嘩!個合格分都去左60分啦,我仲係4X分!!!(之前08年果時合格分仲係50)
我真係超超超超超超超超5GR.......
大佬我都5知我衰D咩,考官???(兩次既考官都5識VIOLIN,我E次個考官係彈琴既,SO D COMMENT好似俾彈琴學生咁-----佢竟然ONLY話我D咩DYNAMICS, PHRASING,  INTONATION......嘩!E D野我媽都識講啦,拉琴實有D走音架啦,小小實有,一個LIVE CONCERT 就算係大師級人馬都有小小走架啦,5多,5係好誇張就得啦.DYNAMICS既野,好主觀,佢話我將個P UP LEVEL左,變左MP,下~大佬我P變MP,我既F都變左FF啦,DYNAMICS係講個CONTRAST,5係SINGLE PLACE既大細聲!俾D COMMENT PRO D啦5該......)
唉,仲有我兩次都係喺同一間PARSON考既,都5G係5係E個問題......=="
唉我E家想APPEAL,問下各位大佬有無有用既INFO俾到我,仲有,我想問下各大佬有無同樣既SITUATION入黎吹下水,訴下苦都好^^5該大家!!
嘩!+_+5小心打得太多TIM,5好意思: P

‹ 上一主題|下一主題