用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 成績band2尾,在大埔有什麽中學?
go

成績band2尾,在大埔有什麽中學? [複製鏈接]

迦密聖道 vs 靈風 vs 圓玄 vs 劉梅軒 vs 救恩
羅定邦 vs 林大輝
thanks....

0    0    0    0

其實我打算報圓玄,聖道,靈風
但聽聞靈風,神召會是谷成績的.
知唔知圓玄是要求什麼?口碑怎樣?
想去聖道參觀,但沒有簡介會.
本來打算,如果羅定邦收,就報讀,但問過在羅xx現讀的學生家長,個個都話<大不如前>叫我想清楚.

原帖由 MANDY媽 於 10-11-30 13:42 發表
羅定邦真的是band 3嗎 ??? 但它收生的標準係中英數及操行都要B喎, 應該無咁差(band 3), 對嗎 ???

原來西班牙語唔係人人有份,英文叻嗰D班才可有份.1星期1堂.
不過,我都會試下去考,考到到時再想入不入,考不到就不用多想,去攪珠啦!

[quote]原帖由 1999 於 10-11-28 09:38 發表
知唔知大埔那間中學老師比較包容學生和有愛心?
圓玄 / 聖道 / 靈風 / 羅定邦 / 劉梅軒 / 三育 / 或其他中學

原帖由 Tiger_bb媽媽 於 10-12-1 15:46 發表
羅定邦吾係Band  3, 而是Band one 尾Band 2頭,如果你係Band  2尾學生,除非你英文成績好好,或有其他專長,否則應該吾收. 如果比你入到,你都會好辛苦,因為佢全部科目(除中文及中史外)都係英文教.
如果Band 2尾你可以考 ...

迦密聖道我有想過,在門外看校社看來都不錯,我問過該校,今年沒有簡介會,現有4班中一,沒太高成績要求,但又唔知校風点???????
‹ 上一主題|下一主題