用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 新學期又開始!各位小朋友開學順利嘛^^
go

新學期又開始!各位小朋友開學順利嘛^^ [複製鏈接]

曳貓仔媽咪,
恭喜晒你啊!無論小朋友係普通人定比較特別,做父母既都好希望佢可以搵到個好老師,番學開開心心.
pipi331,
CRY大半年,真係好令人擔心喎!咁而家佢番K1開心嘛?
我仔都番左2日N班,第4日開始要自己番架喇,唔知到時點呢....因為佢勁痴我.好擔心!

pipi331,
我係I位N班,已經開學2日喇!我算排得快...都係因為間學校有位,唔知好定壞,但有位我當然會想亞仔快D讀啦!
我呢間學校得4班,全校約110個學位...我都唔知間學校好唔好?因為上網搵唔到有人提佢....HOPE亞仔會讀得開心啦!
如果比佢去外面私家學野,的確超貴!但我無幫亞仔報私家,只係希望番學I位幫到佢....係咪好衰?我唔知點做! pls help!

我見到呢區個LIST,只係有2間排得特別快...其他學校仲可以差成幾個月至半年架!
所以唔知亞仔咁快排到,係好定唔好?
ANYWAY,為左佢早日學野,都要照讀架啦!
希望D老師真係可以幫到佢啦...希望亞仔可以坐定定學野啦......

pipi331
見到你打咁大編野,我估你都"屈"左好耐,亦都好明白你心情....唉....
呢個香港社會就係咁....鬼叫我地呢D無錢啦!而香港對呢D既資源又唔夠!
我想問大家乜S位你可以話轉就轉架咩?唔係要醫生評估嚴重小小先可以排咩?咁我可唔可以轉架?

midcocc,
I位係可以由2歲N班開始架!

pocoyo123,
我真係唔知架喎!我仲係摸索緊而家既服務!
我而家呢間學校好唔好真係唔知.因為身邊無人知,而且上網又無人講....有位咪即入囉!我可以點丫?又無錢支援亞仔!
而家只好望佢間學校可以幫到佢啦,等亞仔順利番左全日後,我會搵番D課程讀下,希望幫到佢/我.
請問你住邊區架?可否PM之前/而家係邊間學校?(八掛)
點先知間學校好唔好?我嚟緊要留意D乜? THANKS!
‹ 上一主題|下一主題