用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 保良局馮晴小學家長請進
樓主: alkyng
go

保良局馮晴小學家長請進 [複製鏈接]

Re: 保良局馮晴小學家長請進

唔好意思...
想借問吓,我地住將軍澳,但小女只得15分,又唔係讀開保良局旗下的幼稚園,唔知有無機會入到馮晴小學呢...? 請問你地今年P1嘅家長可唔可以指教一吓?
Tks!
Hayamama

mabel0809
多謝晒你嘅info,但你呢間幼稚園都係係將軍澳,會唔會較為有優勢?而且,嗰十一個小朋友會唔會有二十分所以先入到呢?雖然我都係住呢區,但我只得十五分,,睇怕都係無行lu..........
Hayamama

quenten &mabel0809,
謝謝你們!
如果係咁,照計我地今年小啲適齡嘅小朋友競爭,應該機會大啲TIM...我諗!
我地一定會試吓!
Hayamama

mabel0809 及 咁多位醒目媽咪:
唔好意思呀...我又有多啲嘢想知;
-想問現在馮晴小學的上課,午飯及下課時間?
-學校多唔多課外活動?最遲要留到幾點?
-有否打聽過,過往馮晴小六的學生派中學的情況?
-除了景嶺書院,還有那些是將軍澳區較好的中學名單?
抱歉有咁多問題,希望大家幫幫忙告知我多一些,謝謝!
Hayamama

mabel0809
麻煩晒你呀! 你係咪都要返工架?
我今日聽人地講,馮晴小學多數只收啲住係附近屋苑嘅小朋友~住得遠小小嘅都唔係幾收??? 係咪真架?? 我地住康盛,我朝早返工時真係無咩見過樓下有馮晴嘅學生,唔知你有無聽講呢?
Hayamama

mabel0809
唔該晒! 我諗我傻咗...諗到鑽晒牛角尖.
謝謝!
Hayamama
‹ 上一主題|下一主題