用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 ...
樓主: 月兒
go

第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 [複製鏈接]

Re: 第一個登陸"協和小學家長分享"!

幾日無上bk,嗰心掛掛,好羡慕你哋,尤其tamannable同騰騰震媽,見到你哋成日可以傾計,好鬼開心. : 我就慘嗱!
   工作地方部腦上唔到網 ,只可以用嚟做嘢, 埋頭苦幹,無得停.
16/12家長會老師安排我6:30分約見, 其實我想下午去嘅,但因為早前我請咗兩日假,我唔好意思再請假,費事老細黑口黑臉    所以唯有遲啲先到.
我想問吓bk各位家長26/12户外活動搞成點呀!有無邊度好去?我見議不如去小欖BBQ啦!又平又好玩,你哋覺得點呀?

Hi! 各位好,係咪好意外呢!竟然呢個時間我會上嚟!無計啦!今朝一早胃痛要入急症,    痛到阿媽都唔認得,後來打咗支針,瞓咗陣,唔敢請假諗著返工,跟著打電話比老細,點知老細叫我唔使番休息吓!嘩! : 皇恩大赫,佢竟然比我請假,嘅驚佢會鬧   
老細開到聲,緊係奉旨唔返啦!    所以趁機湊阿女返學.
tamannable,抖先見到你個女呀!見到佢好辛苦揹著書包咁行條斜路,我仲同佢傾咗兩句.不過佢好怕醜.

carollam310 寫道:
yanyanangle

保重呀 小心身體呀

多謝係關心,宜家好好多嗱!係都要保重呀!阿女要你侍候架! :

tamannable,
我想問你躉鐘係邊度買又平又夠大呀,我揾唔到好嘅,你上次講惠康嗰個躉鐘太小,我老公話太細,唔夠用.唔該彈啲料嚟呀!   

hi!各位好,近日我可能會小上bk,因為我爹哋再度中風後發燒入醫院,宜家要成日瞓牀唔郩得,搞到生裖凔,我要時時去醫院幚佢轉身,所以未必可以同係地傾計,唔該如果你哋有咩消息或節目記著pm比我, 或者有勞tamannable或
騰騰震媽通知我,     

今日好似凍左小小   

聽日得十二度咋,大家著多件衫呀!尢其小朋友,我個女都唔舒服,有啲感冒,宜家睇緊中醫.
請問12月26日约得成嗎?有無人可以話我知.

你哋好,祝聖誕快樂!冬至快樂!
今日開始放假嗱,直至28日返工,跟著放一日又返工.不過佢哋放假我就慘嗱!因為又要湊女又要做家務,好似工人咁,仲慘過返工.抖先先洗完阿女啲校服,同埋自己啲衫,好累.
1月2 日我會同阿女參加步行籌款,你哋會去嗎?

Hi!你哋好,好耐無同大家傾計,仲記得我嗎?小朋友就快考試,好似要打仗咁,佢成日唔記得哂啲嘢,真驚佢唔知點考.連加減數都唔識.激死

今次家長日係星期六,即係叫我唔使去啫 我要返工,點可以早上十點去喎,睇嚟要同老師改時間先得
唔知今次阿女會考成點,可能差過上次,因為佢今次係帶病去考試嘅 但佢科科考試都有90分以上,都好叻嗱!

我個女宜家星期六都係返童軍,係太子嘅小女童軍,啱啱先返咗三堂,佢好開心,因為好多嘢玩,好過學校嘅童軍.
以為考完試可以輕鬆吓,點知咁快又要做評估,下星期五及
4月6日中文評估,下星期二又英文默書,真係唔得閒.
香港讀書好辛苦  :-x  :-x

你哋各位今日有無收到學校通告叫學生4月26日打針,我簽咗同意書比阿女去打針.
阿女連續四個星期六都唔使返學,真好嗱!    可以乘機透吓!4月4日係兒童節,你哋點同小朋友慶祝阿?我已經買咗禮物比阿女,不過到時先比佢.阿女話個日要唔做功課,做自己鍾意做嘅嘢,想食咩就食咩,睇幾耐電視都得,宜家啲小朋友真識嘆,又幸福    

想問下點解連續四個星期唔駛返學, 4月22日上午班短週喎, 下午班唔駛返學咩 [/quote]

緊係四星期啦,因為3月25日係短週,4月1日係家長會,唔使返學,4月8日又係短週,而4月15日又復活節假期,咁你話係咪連續四星期嗱!   

透先見咗老師,鬆咗口氣 仲 算飲得杯落     平均分差過上次,而名次竟然仲好過上次兩名     我問老師點解,佢話因為小朋友啲分差唔多,但我都好滿意,因為阿女今次係帶病考試,科科有九十分以上,又做到我要求,值得慶祝   
佢就仲開心,聽完老師講幾多名後,知道可以得到件公主裙,即時笑笑口 :  : 我應承佢聽日放咗學後帶佢去買.
不過佢都比老師投訴,話佢太多嘢講,太過份幫人,有時會好自我,覺得自己啱就堅持己見,同埋粗心大意.無計,人無十全十美,要佢讀書叻,又要佢呢樣嗰樣我知係好難嘅,唯有慢慢改啦!
希望你哋各位小朋友都成績好好,最緊要係盡咗力 :wink:

tamannabel 寫道:
yanyanma,

yanyan好叻女,
真係登你高興
咁你諗住去邊樹買公主裙呀!

我透先去買咗公主裙嗱!係花園街個度,我仲見到條雙面公主裙潻,不過要二百幾蚊,我無買到,最後買咗Cinderella嘅公主紗裙,只係百幾蚊.佢好開心.佢話比我聽中文老師話佢如果下學期考到五名之內,就送禮物比佢,我問佢你做唔做到,佢話好難,當時比佢激死,真無大志, 我話擋比自己一個挑戰都好

你地小朋友有冇0係學校比蚊咬 阿女個同學仔咬到成面都係   

我個女都比蛟咬到隻腳腫哂,好似隻雞蛋咁大呀!真可憐    晚晚查膏都唔消腫,唔知有咩辦法?

tamannabel

你女果班冇點蚊香咩 我以為班班都有添....我今日同阿女換季lu...太熱la..阿女大左好多............D夏季校服全部唔0岩著....得個"高"字....瘦到好似副骨咁

我阿女今日返學比鄧主任鬧,話做咩唔著夏季校服,唔係彈性換季咩,使唔使咁惡,個主任仲鬧咗幾個家長,宜家啲主任咁惡死 真過份    我都唔想架,一時無及時揾出來,工人無我吩咐又唔敢比佢著,先著冬季衫.阿女真無辜   

卓悅隻軀蚊貼 好似係tamannabel講架 唔係我...要問返佢先......我個女係搽"確得"蚊怕膏....廿幾蚊....上校車前我同佢碌下對腳.....呢隻野我以前自己用開架...我以前0係街市劏鵝...鴨....又有鴨毛..血水....好鬼多蚊.....我又勁惹蚊...都係靠呢隻野咋.......搽左冇蚊埋身     

hi carollam,我想問吓你 你嗰隻確得蛟怕膏邊度有得買呀!我想買比阿女試吓,佢比啲蚊咬得好大粒,唔該你話我知可以嗎?     

祝各位baby kingdom的媽媽"母親節快樂"!
小朋友日日孝順父母,努力讀書     

hi!各位好 好耐無同你哋傾計,有無掛住我呢!
聽日係父親節,祝各位bk父親大人
"父親節快樂!"   
‹ 上一主題|下一主題