用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想問在美國大學TRANSFER的問題?
go

想問在美國大學TRANSFER的問題? [複製鏈接]

請問如果而家响美國加洲讀緊大學一年級,想轉去好啲的大學,如柏克萊,CORNELL,EVEN STANDFORD,HARVARD,有什麽條件,只看GPA ,還是都會看課外活動等其他因素?同埋係咪最快要第三年才可以轉?謝謝
   0    0    0    0

其實佢當年準備得唔好,所以入咗而家呢間,而佢又GAVE UP咗香港一個好好既OFFER(科大GLOBAL BUSINESS),而家都唔知係咪一個錯誤的決定,所以佢好想轉去一間好好多既學校,令自己冇咁遺憾,你會覺得去到邊個LEVEL的學校(當然我知STANDFORD及HARVARD等等,但佢冇可能入到),已經足以令佢GIVE UP 科大的OFFER而不後悔,而佢要又要點做先可以轉到?
原文章由 大豬既老婆 於 08-3-20 12:36 發表
我 已 經 回 覆 左 你 PM

不 過 呢 度 仲 有 少 少 補 充
課 外 活 動 系 有 一 定 既 著 數﹐
當 然 系 有 好 過 無 個 一 種。

一 般 第 三 年 先 可 以 transfer. 其 實 吾 建 議 你 第 二 年 又 試 下 去 轉﹐   ...
‹ 上一主題|下一主題