用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇又一村幼稚園嘅媽咪可以幫吓我?急! ...
樓主: potatoo
go

有冇又一村幼稚園嘅媽咪可以幫吓我?急! [複製鏈接]

Re: 有冇又一村幼稚園嘅媽咪可以幫吓我?急!

potatoo & hinhin.mami,

Hello,你地好呀!
15號我囝囝都有去interview,我覺得學校環境真係幾好,當日問題亦唔深,我諗收既機會好高,想問你地覺得哩間學校如何? 如果學校收你地個小朋友,你地會交留位費嗎?

potatoo,

咁快!恭喜.... !!!!
唔知我收唔收到呢? 今晚返去check下信箱先!
咁你係咪22號去交留位費呀?

potatoo,

好消息,我都收到學校封信話收我個仔仔啦,我諗我都會交留位費作個保險!!!
potatoo 寫道:
qqchu008
係呀我22/10去交留位費,等你的好消息

Re: 有冇又一村幼稚園

potatoo,
我交左留位費啦!
吓!ballet,咁男仔有d咩課外活動學呀?

ivybibi,
好多謝你話比我知!!!
咁都幾多活動(跆拳道,繪畫)適合我仔仔參加喎,而英文堂亦比我想像中多,睇黎真係幾好,你小朋友都報左此校,你感覺如何? 讀此校的機會高嗎?

ivybibi,
好多謝你無私的分享!
看完你派form當日的講述,令我想起我親屬的話,當日是我親屬幫我取form的,當時已是放學的時候,佢亦向我講同一番說話,看來小朋友返此校開心並不是一個巧合,好慶幸上星期並未被別人說此校程度淺而冇交留位費!thanks!
ivybibi 寫道:
當日去取報名表時剛巧係小朋友上學的時間,我見到的小朋友個個都好開心,而且的老師校工都時常帶著笑容地迎接學生。

waiyeemum,
請問"校醫"係唔係長期留守在學校架? 而學校係唔係每年都會安排學生注射預防針? 而價錢又如何呢? 唔該!

waiyeemum 寫道:
流感即將高峯期,學校今日派通告,校醫可以幫小朋友和家長注射「流感」預防針,照顧真週到,我會三個人參加,有無同學仔參加呀!到時見     

waiyeemum,
$55一支流感針真係好抵喎,唔怪得你一家三口一齊打啦!
Thanks!
‹ 上一主題|下一主題