用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 sc 除了名氣之外,有乜好過學之園?
樓主: babyjoshua
go

sc 除了名氣之外,有乜好過學之園? [複製鏈接]

原帖由 LL222 於 11-7-5 11:08 發表
sc個mean同LH差不多,
sc每班個standard deviation就大過LH,
今年sc每班個standard deviation一定仲大, 因為開新校, D舊老師好多會過新校教.
唔明我講乜? 遲D普查問下個普查員. ...

講得好
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 lollipop2009 於 11-7-6 21:32 發表
LH差在套校服lo....真係巧肉酸,我知我呢個point好無聊.hahahahahha......

搭句咀,同個topic冇關的,我都覺得LH套校服好肉酸,睇睇下已順眼些,BTW,我囡囡遲些就要着呢套校服,希望越來越順眼啦! ...

我開頭都覺得肉酸,但原來有些小朋友著得好睇,包括我囡囡(又揾機會自己讚自已囡囡 )

"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 lovelinda 於 11-7-7 13:13 發表

你囡囡果套超靚,好多人讚架

原帖由 仔仔錫錫你 於 11-7-9 00:53 發表
我相信無論係kv or sc 家長, 唔計男女拔及st paul, 佢地首3志願大多都唔會係LH 果兩間, 所以所謂hit rate 比LH 低不出為奇.

KM 教得深?  有幾深?  小兒現讀K2, 無補習, 可睇小一小二書本咁唔通係小學課程低?!?  所 ...

据我所知係調轉,某KG校長打去揾人地來觀課。

原帖由 小曳人 於 11-7-11 15:53 發表
無得argue.. 無人能夠真係攞哂各校同期嘅功課直接比較
只係睇過部份以往家長sharing, K2開學,KM係比KV/SC深,多功課

你可以試試出去問d補習學校,我聽過嘅,都話KM教得深,但點先叫深,我自己都唔清楚,因為小朋友beyond學校課程 ...

woooo...快左人地6年!!!!恐龍仔真係犀利,去到P1咪識中學嘢?其實資優兒去邊到讀都係淺,如果我係你都好煩腦

原帖由 小曳人 於 11-7-11 16:27 發表

隨緣啦!佢係乜都好,最緊要佢唔好俾老師麻煩,上堂乖乖就好喇!就係因為佢用原子筆一早做哂功課簿d功課,老師唔俾佢優異獎呀!所以~ 幾叻都無用! ...

我睇左你blog都知,有2個獎也很好呀。資優兒最重要是情緒問題,恐龍好似冇呢個問題不要多心呢!

Btw, 好想知牛牛係咪同恐龍一樣o甘叻叻
‹ 上一主題|下一主題