用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 新學期又開始!各位小朋友開學順利嘛^^
go

新學期又開始!各位小朋友開學順利嘛^^ [複製鏈接]

pipi331
睇到你講D無品學校, 我都係受害者啦, 浪費亞仔兩年時間, 個班主任直情當亞仔係搭枱呀, 個I位老師就比D行貨野我, 又唔比我轉I位學校, 我又返唔到E位, 把心一還轉去S位, 好彩, 入到間好學校, 讀埋今年, 希望順利上小學啦,
其實, 你快D轉校啦, 小朋友不進則退呀
原帖由 pipi331 於 10-9-3 12:11 發表
作打風, 心情鬱悶, 借個位呻吓….
而家入i位果個系大仔, 我仲有個歲幾ge 細仔.
人地而家講緊 ~1yr+ 入form 報 名牌幼稚園, 報playgroup, 睇閃卡..學mud mud 學物物.
我就要比細果件做私家pst + for主流小朋友ge pla ...

你唔知一讀左I位係唔可以轉, 除非搬家, 我無辨法, 自己打去CAC話亞仔讀左I位差左, 要再評估, 講到好嚴重, 佢咪比我立即見, 去到, 我一味話佢在家有好多行為問題, 唔OK, 咁就轉到呢間咁好學校, ( 佢地對呢D自傾小朋友真係有辨法), 你都唔知, 我足足攪左一年, 間I位學校拖我地, 又搵個心理學家去學校評估, 最後都唔比我轉, 所以話, 如果我唔做, 佢到依家都係9唔搭8
原帖由 BeBe媽媽 於 10-9-4 01:20 發表
pipi331
見到你打咁大編野,我估你都"屈"左好耐,亦都好明白你心情....唉....
呢個香港社會就係咁....鬼叫我地呢D無錢啦!而香港對呢D既資源又唔夠!
我想問大家乜S位你可以話轉就轉架咩?唔係要醫生評估嚴重小小先可以排 ...
‹ 上一主題|下一主題