用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 性格慢熱...應選民生am or 崇真IK1 呢?
go

性格慢熱...應選民生am or 崇真IK1 呢? [複製鏈接]

感覺上ms是喜歡收一些比較active的小朋友, 但如果比較passive的在ms讀kg, 因為kg老師好有耐性, 問題應該不會太大, 至於民小我便不太清楚。

恭喜你小朋友, 有兩個好offer, 剛才只是説出我對ms的了解, 至於崇真國際是否要求less proactive, 不大了解, 所以不便多説。其實民幼的教學理念已經在官方綱表達得很清楚, 得閑可以上去了解下, 我睇倒佢地跟這個理念跟得幾足, 至於這個教學理念是否傳統? 我想...不是吧!

http://munsang.edu.hk/kindergarten/summary/school_info5.html

希望有崇真國際家長給點其他意見, 幫下樓主吧!

原帖由 EggEgg08 於 11-3-14 19:35 發表
我都係有民生和崇真IK1 offer...不過我覺得a bit surprise 大家的comment, 崇真國際部 wor....會比民生要求less proactive?? 好多時間係由NET 主理gar wor....唔係更加要求proactive gar mer? My impression is 民生 ...
‹ 上一主題|下一主題