用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 音小2012-13入學Interview
go

音小2012-13入學Interview [複製鏈接]

我都係上星期見的, 我女話冇要佢寫字, 冇唱歌, 只係老師講故事, 之後問咗佢兩條問題, 好似其中一條係問返佢故事講咩.  之後要佢在紙上畫兩個正方形, 我女話人人都唔同, 有人係要畫圓形, 有人三角形. 但係好無厘頭, 我女話之後叫佢地去跑步同踩單車. 呢個我過去幾年都唔聽見有人咁講過, 仲要上星期係落雨的, 雖然到面見時停咗. 所以我估亞女應該唔收的了.

原帖由 kitty23205 於 11-6-27 10:33 發表
會唔會只係老師要求佢做出踏單車同跑步的動作?

我女一向覆述嘢都冇問題的, 但同時佢吹水能力又好強喎, 所以我有時都分唔到佢係講緊事實定係吹水囉.  我睇咗音小 forum 幾年, 都冇見過有人試過跑步同踩單車.  跑步都算喇, 我唔認為音小會有單車囉.  等我今晚再問吓佢係咪做動作先, 不過我都打定輸數喇, 唉本來仲一心諗住收佢就可以收工添.

原帖由 ChristieMing 於 11-6-27 00:55 發表

????? 去邊度跑步同踩單車呀???
o個間係小學o黎喎~ 照道理, 課室冇單車比佢踩o個喎?????????

唔係課室內呀, 係操場喎.  但我好懷疑音小應該係冇單車的.

原帖由 單親媽媽 於 11-6-27 17:28 發表
chanwendy,

點解你咁快就打定輸數, 咁冇信心架?

都唔到我唔打定輸數啦, 我一早預咗會唱歌, 睇返樓上的 post 都差不多個個有唱歌, 我女就話冇. 再加上佢所講的奇怪要求 (跑步踏單車), 我已經覺得係好對路.  加上見家長嗰 part, 老師話希望透過小朋友, 可以令家長都信教, 我只係答佢明白咋.  我當然希望亞女入到啦, 但真係唔敢抱太大期望囉. 所以預定讀第二間先, 如果奇蹟冇出現, 都冇咁傷嘛.
‹ 上一主題|下一主題