用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 幫阿嫂問讀寫障礙如何改善?請大家比比意見 ...
go

[讀障] 幫阿嫂問讀寫障礙如何改善?請大家比比意見 [複製鏈接]

Re: 幫阿嫂問讀寫障礙如何改善?請大家比比意見

我昨天才去了藍田評估中心, 我已等了1年, 而昨日的評估只是初期, 還要等第2次, 又要等1年.
我女被老師話上課遊魂, 似專注力不足, 但昨天 心理醫生話唔係, 似要小小讀障, 要下次再做評估.
我都緊張, 點幫佢好.   

waiyinmama,

我都有聽過杜耳計劃, 想問是學些什麼的? 貴唔貴? thanks.

我都擔心會否拖得太久, 其實我一直都覺得她是專注不足, 影響學習, 曾經見過她把b 同d 攪錯, 我就心想可能有讀障.
坊間都有些團體有讀障的課程, 但要評估是肯定才可參加, 我得努力再找些資料.
請問邊可以有快d 評估呢?
想問eye q 是魚油丸, where can buy?

有冇得買試用裝 or 1 瓶先, 都幾貴.
waiyinmama 寫道:
SALES: MR. NG 91022796 關於讀障他也有認識.
原價$325/180粒(1個月份量), 不過有買六送一, 買12送3(3張單計)會便宜些.

不過b, d分不清, 有好些小朋友有這問題. 我囡有同學到小一仍有這問題, 但她沒讀障問題.

[quote]
jsmleetse 寫道:
想問eye q 是魚油丸, where can buy?
[/quote]
‹ 上一主題|下一主題