用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請教教育局分band問題?
發新帖回覆
go

請教教育局分band問題? [複製鏈接]

請教一樣野,吾係好明,如果以個區內學校平均分比教育局來分三個 banding, 學校出卷易個個拎高分,甘總平均分一定高架?甘出卷深,分低,甘平均分咪底,有冇影响?
   2    0    0    0

Poyau 發表於 24-4-24 16:22
小學B1/2/3比例據畢業生PS1成績
前兩屆雙數年畢業生PS1中英數成績
因應疫情2020及2022年唔計

甘講,19-24年這幾年學生仲採用緊16-18年去推斷出來,甘咪容易估算到,準確好多?
但來年學生就要看今屈師兄師姐考成點,好多不確定因數,對嗎?

rsx 發表於 24-4-24 17:33
咁係咪呢幾年用同一個參數,即係banding比例冇變,
例如:
2020-2023共四年嘅畢業生都係40%band1, 40%band2 ...

我理解係,差不多。我學校講過好似佢地比較容易断估到banding, 準確d...因為仲用緊16-18推斷,但下年我學校話有啲擔心, 因為真係要第今屆考生考成點來斷定
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊