用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 保良局馮晴小學家長請進
樓主: alkyng
go

保良局馮晴小學家長請進 [複製鏈接]

Re: 保良局馮晴小學家長請進

我路過想問下野,我囝囝今年九月要報小學我都想報馮晴,但係囝囝比較活躍同多野講,唔知馮晴係咪好谷d學生呢,同埋小朋友上咗小學係咪一定要谷先至有好成績呢?

hi mabal0809
真係多謝你既分析,我都好頭痛,我一心想囝囝加強紀律,但又擔心囝囝會唔適應,唔鐘意返學就痳煩,你咪講你個仔仔有輕微過度活躍同専注力不足,其實係點發現架,佢平時有咩特徵會睇到呢 我都覺得我囝囝(五歲)成日紮紮跳都唔知佢係咪過度活躍,不過佢做功課就好専心,真係好多野問你,唔好意思

mabel0809
我又想問下野,馮晴每日有幾多樣功課架,同埋想問下選校問題(自行,統一,叩門都選擇馮晴)係咪就多數會收呢,你囝囝係點入架

mabel0809
原來你仔仔入馮晴都幾經波折喎,真係有d緊張我囝囝可唔可以入到 但係我囝囝個間幼稚園都無人報馮晴,係咪機會細d呢 你仔仔幾多分入(自行)架    又好多野問唔好意思.

mabel0806
我仔仔都係得15分,都有少少機會,我又想問你野,你知唔知今年有幾多係有兄姐關係入第一輪呢,同埋報地址要用咩野地址証明?.
mabel0809 寫道:
大仔 十五分

mabel0809 寫道:
yeeli,

馮睛小學九月八日有06/07小一簡介會呀,有興趣睇吓呢個[img align=right]C:\Documents and Settings\Tommy\My Documents\My Pictures\cow\_574.gif[/img]
http://www.plkfcmps.edu.hk/news/06-07intro.pdf

mabel0809
我個日有去聽呀,都覺得幾好喎,個校長好有心辦學,馮晴減咗考試今年有三次,午飯時間多咗有70分鐘,都幾適合我個仔仔,
重有兩位家長講下間學校,我聽到都對間學校幾有信心架,我都好希望入到馮晴.

mabel0809
我過兩日要同仔仔報自行,你個時係幾點去交表架,多唔多人呢,早d去交表係咪會好d呢,我都知今次係計分未必得.     
係呢自行要唔要交profile

mabel0809
我都覺多數唔得多架,自行我得十五分,宜家好似買六合采咁
等運到 中咗就唔洗煩囉.

我係令一個topic睇到話要交以下影印本,係咩野嚟架,我間幼稚園無講要交,點解?
<<申請學生與學校關係證明文件正本及影印本>>
唔該晒你呀

mabel0809
我想請問你,真雪溜冰、保齡球、游泳、機械模型創作以上的課外活動是在那裡進行呢?馮晴的老師會不會罵學生呢?上課是不是比較嚴謹呢?完善的獎懲制度是如何進行呢?問題很多,真是痳煩你.   

mabel0809
唔該你呀,我之所以會問,馮晴的老師會不會罵學生是因為我地幼稚園有位田xx校長來到講簡介會,佢話佢地學校唔會罵學生,會有唔好既效果,但係我都鐘意老師比較嚴謹,我都好認同什麼情況下和什麼原因罵,所以我今日一早就去咗馮晴報自行.   

成你貴言,             
‹ 上一主題|下一主題