用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村同崇真, 如何取捨?
go

又一村同崇真, 如何取捨? [複製鏈接]

引用:豬油妹,你的女兒也是英普班同學仔,知唔知

原帖由 Moon1 於 12-05-26 發表
豬油妹,你的女兒也是英普班同學仔,知唔知有幾多人一班呢?
註冊日見到 4 group , 一 group 25 人

不過之前平均 28-31 人一班,ik2 , ik3 full day 就 25-27 人甘上下

引用:又一村全日班同崇真英普班,+你會如何取捨呢

原帖由 Moon1 於 12-05-25 發表
又一村全日班同崇真英普班, 你會如何取捨呢? 不知崇真英普班是可課程很深呢, 小朋友易適應嗎? 謝謝 ...
個人覺得崇真唔叫深,ik1 小朋友入學三個月度就會適應度架啦

如果人手許可,我建議你揀 TT

引用:chickenwing2006,+謝謝你.+我知今年cut+左

原帖由 Moon1 於 12-05-26 發表
chickenwing2006, 謝謝你. 我知今年cut 左全日, 即上ik2冇全日所以有o的煩. 其實唔係好想靠晒姐姐睇住阿仔. ...
係呀,我仔之前 waiting 尋日收到 call 有 ik offer , 好開心

引用:Quote:原帖由+Moon1+於+12-05-26+發表chick

原帖由 leung-baby 於 12-05-26 發表
其實就算TT有全日班都唔保證一定入到。如果全日對你咁重要,咁只有揀又一村。

...
又一村我有朋友 k 2 插班入,佢自己覺得某 d 課程偏淺,不過佢 k1 開始有全日又係幾吸引既

joanna1388  My friend son also said 又一村課程偏淺, and then he change to other KG.  發表於 12-5-31 11:29

引用:TT+係一間非常非常好嘅學校,這個價錢我可

原帖由 baba987 於 12-05-28 發表
TT 係一間非常非常好嘅學校,這個價錢我可以肯定全港無一間好過佢(小兒讀過victorica, 迦南),TT英普德育都 ...

‹ 上一主題|下一主題